Ersöz: Sahte reçete olayı olmaz

Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Ersöz, Tekirdağ'da uygulanan sıralı ilaç dağıtım sistemi sayesinde sahte reçete olay düşünmediğini belirtti.

Tekirdağ 17.06.2014 12:45:00 0
Ersöz: Sahte reçete olayı olmaz

ÜZERİNDE DURULMALI

Ersöz, Kırklareli merkezli olmak üzere Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen sahte reçete soruşturmasının üzerinde durulması gereken ciddi bir konu olduğunu ifade ederek “Tekirdağ eczacıları olarak uyguladığımız sıralı ilaç dağıtımı sistemi ile bu tarz durumlarla karşılaşmanın önüne geçmeye çalışıyoruz. Soruşturmaya konu olan ilaçlar özeldir ve herkese kolay yol ile verilemez. Kırklareli merkezli, Tekirdağ ve İstanbul’u da kapsayan soruşturmada adı geçen ilaçlar hemofobi ilaçları Tekirdağ’da sıralı dağıtım sistemine tabidir. Böyle birçok özel ilaçta da bu sistem uygulanmaktadır. Hastalar hemofobi ilaçlarını yetkili hekimden aldıkları reçeteyi bildirerek eczanelerin sistemleri üzerinden takip edilmektedir” dedi.

SİSTEM ÜZERİNDEN TAKİP EDİYORUZ

Süleymanpaşa’da 5 hemofobi hastasını sistem üzerinden takip ettiklerini ifade eden Ersöz “Yapılan soruşturma Tekirdağ merkezli olmadığı için bize gelen herhangi bir açıklama olmadı” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10