Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir Çerkezköy’de anıldı

Türk Ocakları camiasının önemli isimlerinden, Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir Çerkezköy Türk Ocakları’nın düzenlediği programda anıldı.

Çerkezköy 27.04.2024 12:18:00 0
Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir Çerkezköy’de anıldı

 

“Kızının Yüreğinden Ayvaz Gökdemir” başlıklı anma toplantısında Ayvaz Gökdemir’in kızı Zerrin Düzenli ve eşi Erkan Düzenli eski bakan Gökdemir’in  hazırladığı kitaplardan ve devletteki görevi süresince yaptığı hizmetlerden bahsetti.


2008 yılında katıldığı Türk Ocakları 37. Olağan Genel Kurulu’nda geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden Gaziantepli Eski Milletvekili ve 53. Hükümette Türk Dünyasından Sorumlu Devlet Eski Bakanı Ayvaz Gökdemir önceki akşam ölümünün 16’ıncı yılında anıldı. 

 


HATIRALARI YAŞATILMALIDIR 


Programda konuşma yapan Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Kürşad Öztürk, “ Geçmiş dönem devlet bakanlarından Ayvaz Gökdemir; dört dönem devlet Bakanlığı, üç dönem milletvekilliği yapmış, Öğretmen Okulları Genel Müdürüyken dürüst ve çalışkan kişiliğiyle tanınmıştır. Türk Ocaklarının kongre üyeliğini de yapan Gökdemir, 19 Nisan 2008’de Türk Ocakları kongresinde geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir” dedi. Öztürk, Ayvaz Gökdemir gibi dürüst ve çalışkan bürokratların hatırasının yaşatılması gerektiğini vurguladı. 


HİZMETLERDEN BAHSETTİ 


“Kızının Yüreğinden Ayvaz Gökdemir” başlıklı anma toplantısında Ayvaz Gökdemir’in kızı Zerrin Düzenli ve eşi Erkan Düzenli anma programında Gökdemir’in hayatından kesintiler sundular. Zerrin Düzenli, konuşmasında tanıklıklardan yola çıkarak Gökdemir’in kültürel, siyasi ve ahlaki bir portresini çizdi. Erkan Düzenli, Gökdemir’in hayat hikâyesini aktardıktan sonra Gökdemir’in hazırladığı kitaplardan ve devletteki görevi süresince yaptığı hizmetlerden bahsetti. Anma töreninin sonunda Çerkezköy Türk Ocağı başkanı Öztürk, konuşmalarından dolayı teşekkür ederek Erkan ve Zerrin Düzenli’ye günün anısına çiçek ve plaket takdim etti. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10