Fabrika inşaatında göçük: 2 işçi toprak altına kaldı

İnşaat hafriyatı esnasında meydana gelen göçükten dolayı, Ergene Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrika inşaatında çalışan 2 işçi, 9 metre derinlikteki toprak altında mahsur kaldı.

Ergene 15.01.2024 23:50:00 0
Fabrika inşaatında göçük: 2 işçi toprak altına kaldı

Saat 14.30 sıralarında kuyucuların, fabrikadaki makine ayaklarını güçlendirmek için kuyu temel çalışması yaptıkları esnada meydana gelen göçüğün ardından hemen AFAD, UMKE, itfaiye, ÇOSB arama kurtarma, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine yönlendirildi. 

 

 

2 İŞÇİYİ KURTARMAK İÇİN OLAY YERİNE AKIN ETTİLER

 

Ekipler, yoğun bir çaba ile 9 metre toprak altında kalan işçileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürürken, İstanbul, Ordu ve Adapazarı’nda kuyucu olarak çalışan yaklaşık 200 kişi, çökme haberini alır almaz tonlarca toprak altında kalan 2 işçiyi kurtarmak için olay yerine akın etti. 

 

 

ZAMAN  ZAMAN TARTIŞMA ÇIKTI

 

Zaman zaman kurtarma ekipleri ile tartışma yaşayan kuyucuların, “Neredeyse 10 saat oldu, halen 2 insanı kurtaramadınız” diyerek tepki gösterdikleri kurtarma çalışmaları sırasında AFAD ekipleriyle işçiler arasında zaman zaman çıkar tartışmayı ise jandarmanın sağduyulu davranışları sakinleştirdi. 

 

 

 

Olay yerinde bekleyişini sürdüren yakınları da iş güvenlik firmalarının ihmaline isyan ederek, kurtarma çalışmalarına tepki göstererek zaman zaman UMKE, jandarma ve AFAD ekipleri ile tartıştılar.  Öte yandan toprak altında kalan işçilerden birinin durumunun kritik olduğu ve iletişimin koptuğu belirtildi.

 

 

TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİLERDEN BİRİ KURTARILIRKEN, BİRİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Adem Kalaycı 12 saatlik çalışma sonrası yaralı kurtulurken, Zekeriya Midilli ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak tonlarca kum yığını altında can verdi. Çalışmalar boyunca aynı işi yapan işçilerin umutlu bekleyişleri Adem Kalaycı’nın kurtuluşuyla sevince, Zekeriya Midilli’nin vefat haberiyle ise hüzne döndü.  

 

 

Toprak altında gövdesinin yarısı kumlara gömülü halde kurtarılmayı bekleyen Adem Kalaycı’nın, soğuk havada saatler boyunca termal battaniye sayesinde görevliler tarafından uyanık tutulduğu kurtarılma çalışmaları sonrasında enkaz altından yaralı çıkartılan Kalaycı’ya ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Kalaycı, ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10