Genç yönetmen, bu defa oyuncu olarak ödül aldı

Çerkezköy’deki eğitim hayatının ardından Sinema-Televizyon alanında yüksek öğrenimini tamamlayan, art arda çektiği 2 filmle 12 ödül alan genç yönetmen Onur Gürsoy, bu defa ‘Lal Mektup’ isimli filmle en iyi erkek oyuncu ödülüne lay

Çerkezköy 1.05.2024 16:52:00 0
Genç yönetmen, bu defa oyuncu olarak ödül aldı

Öğrencilik yıllarında 2004’te Uyan isimli kısa filmiyle ilk ödülünü alan, 2008 yılında çektiği ve Bizimkiler dizisindeki "Katil” karakteriyle adından söz ettiren tiyatro ve sinema oyuncusu merhum Aykut Oray’ın rol aldığı Pembe İnek isimli filmiyle 11 ödül alan Çerkezköylü yönetmen, 13’üncü ödülünü aldı. Çekimleri Manisa Gördes Beğel Köyü’nde yapılan, yönetmenliğini Emre Karademir’in üstlendiği kısa filmde, köyde yaşayan sağır ve dilsiz çoban Mesut’un okuma yazma öğrenme çabası anlatılıyor. 

 

 

EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

5 gün süren çekimlerin ardından Ordu’da düzenlenen ve Türkiye’den 375, dünyadan 2 bin 140 kısa filmin başvurduğu NARFEST Kısa Film Festivali’nde Onur Gürsoy, ‘Lal Mektup’ filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. Onur Gürsoy ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alan film, toplam 6 festivalde 6 değişik dalda ödül alırken, bir yıllık zaman zarfında Türkiye genelinde ve yurtdışındaki çeşitli festivallere katılacak. 

 

ORDU’NUN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİNİ DE GEZDİLER

 

Ordu’da düzenlenen NARFEST Kısa Film Festivali’nde Lüleburgaz’dan Anıl Ergin en iyi senaryo ödülünü alırken, Serdal Altun en iyi film, Elif Ataman en iyi kadın oyuncu ödülü alırken, bu defa oyunculuğuyla ödüle layık görülen Çerkezköylü yönetmen Onur Gürsoy’un da aldığı ödülle adından söz ettiriyor.  Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin komite başkanlığını Emre Yüksel üstlendi. Emre Yüksel, amaçlarının kısa film çeken yetenekli sinemacıları keşfetmek, onlara Ordu’yu tanıtmak, eserlerini Ordu’daki sinemaseverlerle buluşturmak, böylece geleceğin sinemacılarının Ordu’da proje yapabilmelerinin önünü açarak şehre değer katmak olduğunu belirtti. Ordu Büyükşehir Belediyesi görevlileri festivalin ardından yönetmen, senarist ve oyunculara Ordu’nun tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdirirken, konuklar Ordu’nun yöresel lezzetlerini de tattı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10