Gürcün, Sinan Ateş davasına gözlemci olarak katıldı

Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına katıldı.

Tekirdağ 2.07.2024 12:47:00 0
Gürcün, Sinan Ateş davasına gözlemci olarak katıldı

Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına TBB Başkanı ve Baro Başkanlarıyla birlikte gözlemci olarak katıldı. 

 

Sosyal ve toplumsal tüm konularda elini taşın altına koyan adeta bir arı çalışkanlığıyla her yere kavuşmaya çalışan Tekirdağ Barosu’nun başarılı Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davaya da gözlemci olarak katıldı.

 

‘TÜM SÜREÇLERİ TAKİP EDECEĞİZ’

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gürcün şunları söyledi; “Ülkü Ocakları Eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına TBB Başkanımız ve Baro Başkanlarımızla birlikte gözlemci olarak katıldık. Duruşma arasında Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşerek başsağlığı dileklerimizi ilettik. Adalet beklentisini ifade eden Ayşe hanıma olayın tüm boyutları ile aydınlatılmasına ilişkin sürecin takip edileceğini aktardık.

 

‘SÜREÇ ŞEFFAF OLARAK YÖNETİLMELİ’

 

İfade edilmelidir ki, Sinan Ateş'in suikastı sonrasında, olaya karışanların adil ve etkin bir şekilde yargılanıp yargılanmayacağı, olayın aydınlatılması ve suçluların cezalandırılması konusunda şeffaflık sağlanıp sağlanmayacağı gibi hususlar, hukuk devletinin işleyişiyle doğrudan bağlantılı konulardır. Bu bağlamda, ailesinin adalet talebinin yanıtsız kalmaması, bu ülkede yaşayan ve bu davayı takip eden milyonlarca yurttaşın da hukuk devleti ile adalet sistemine olan güvenini yükseltecektir.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10