Hukuk Mahkemesi ve İcra Müdürlüğü bu binaya taşınacak

Ağır Ceza Mahkemesi, İcra Müdürlüğü ve Hukuk Mahkemeleri için Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Eski Uğur Okullarının olduğu binaya taşınacağı ifade edildi.

Çerkezköy 19.04.2024 15:37:00 0
Hukuk Mahkemesi ve İcra Müdürlüğü bu binaya taşınacak

Artan nüfus ve adli yükle birlikte Çerkezköy Adliyesinin fiziki şartlarının yetersiz kalması ve Ağır Ceza Mahkemesi’nin gelecek olmasıyla birlikte yeni yer arayışına girilirken, Ağır Ceza Mahkemesi, İcra Müdürlüğü ve Hukuk Mahkemeleri için Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Eski Uğur Okullarının olduğu binaya taşınacağı ifade edildi. Yerle ilgili komisyon tarafından Adalet Bakanlığı’na görüş sunulduğu kaydedilirken, mevcut binada ceza mahkemeleri ve savcılıkların bulunacağı ifade edildi. 

 

Adalet Bakanlığı’nın aldığı karara göre bölgelerin coğrafi durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun olumlu görüşüyle Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulması kararı alınmıştı. 

 

OLUMLU BULUYORUZ 

 

Baro olarak Çerkezköy’de komisyon kurulmasını ve Ağır Ceza Başkanlığının oluşturulmasını her platformda dile getirdiklerini kaydeden Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, “Taleplerimizin sonucunda ve meslektaşlarımızın ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak yaptığımız talepler sonucunda Çerkezköy’de Ağır Ceza Mahkemesi kurulması memnuniyet vericidir. Bu bölgedeki dosyaların Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi sağlanmış olacak. Hem meslektaşlarımız açısından kolaylık sağlanacak hem de vatandaşlarımız açısından daha hızlı bir yargılamanın önü açılacaktır. Alınan kararı olumlu buluyoruz. Katkı sunan başta Adalet Bakanımız olmak üzere YSK üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

CEZA VE HUKUK MAHKEMELERİ AYRILIYOR 

 

Yeni adli yıl açılışına kadar Ağır Ceza Mahkemesi’nin Çerkezköy’de faaliyete geçeceğini ifade eden Gürcün, “Ağır Ceza Mahkemesi’nin en geç 1 Eylül’e kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Mevcut Adliye binamız hali hazırda ihtiyacı ve yoğunluğu karşılamıyordu. Yapılan adliyenin küçük olmasından dolayı sıkıntılar oluşuyordu. Bununla alakalı komisyon kuruldu. Ağır Ceza Mahkemesi ile birlikte orada mekânsal sorun oluştu. Adalet Bakanlığımız ek bina kurulması noktasında çalışma yapılmasını söylemiş. Başsavcımız ile yaptığımız görüşmede hukuk mahkemeleri ve icra kısmının ek binaya taşınacağı söylendi. Mevcut binada ceza mahkemeleri ve savcılıklar bulunacak. Ceza ve hukuk mahkemeleri ayrımına gidiliyor. Bununla alakalı yer arayışları da sürüyor. Eski Uğur Okullarının bulunduğu bina da değerlendirilen yerler arasındadır. Henüz net bir karar açıklanmadı. 1 Eylül itibariyle iki ayrı binada hizmet verilecek” dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10