İl göç kurulu 2022'nin ilk toplantısını yaptı

Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen Tekirdağ İl Göç Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim

Tekirdağ 26.01.2022 15:50:00 0
İl göç kurulu 2022

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik YİKOB Toplantı Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdür V. Fatih Bozboyacı, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş ve kurul üyeleri katıldı.

 

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

2022 yılının ilk Göç Kurulu toplantısında açılış konuşmasını Vali Aziz Yıldırım yaptı. Vali Yıldırım’ın ardından söz alan İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, Tekirdağ’daki yabancılar hakkında istatistiki bilgileri aktardıktan sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM)  arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde geliştirilen Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) projeleri hakkında bilgi verdi.

 

ÜYELERİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ELE ALINDI

 

Tekirdağ’da yaşayan yabancıların ülkemizdeki hayata uyum sağlamalarına ve vatandaşlarla karşılıklı uyum içinde yaşamalarına dair faaliyetlerin planlanıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu Toplantısı’nda, İl Göç Kurulu Üyeleri’nin görüş ve önerileri ele alındı. Kurulun bir sonraki toplantısı için gündemin belirlenmesi ile sona erdi.

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10