İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı Olağan Toplantısı Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında yapıldı.

2.05.2024 16:59:00 0
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Toplantıda konuşan Vali Soytürk, “Bir selde, bir afette şehrin acil müdahale edilmesi gereken yerlerin bilinip özellikle meteorolojiden alınacak haberlere göre orada hazırlıklı bulunmakta fayda var” dedi. 

 

Türkiye Afet Müdahale Planlama (TAMP); ülkemizde yaşanan afetlerden elde edilen tecrübeler doğrultusunda afetlere etkin müdahaleyi sağlamak amacıyla hazırlandı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi sonrasında ise güncel durumlar göz önüne alınarak çeşitli düzenlemeler yapıldı.

 

 

VALİ SOYTÜRK BAŞKANLIĞINDA TOPLANDILAR 

 

Bu kapsamda, Tekirdağ’da gerçekleştirilen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Recep Soytürk’ün başkanlığında yapıldı. GAMER Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yenilmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, TCSG 32 Komutanı Ütğm Rıdvan Ateş, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Tezcan Buçan ve kurum müdürleri katıldı.

 

YIKILAN OKULLARIN TAMAMININ İHALESİ BU YIL YAPILACAK 

 

Toplantıda konuşan Vali Soytürk, “Büyükşehir Belediyesi'nin toplanma alanları ile ilgili tespit edilen yerlerin alt yapısı ve onunla ilgili ihaleleri var. Bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. Bu önemli bir çalışma. Diğer taraftan biliyoruz ki; bundan yaklaşık on yıl önce şimdiki İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya burada Vali iken, kamu kurumlarının ve okulların deprem yönetmeliğine uygun olarak gözden geçirilmesi ile ilgili çalışması oldu. Bunda birçok okulumuz da yıkıldı. Çok şükür bir aksilik olmaz ise bu yıl içerisinde hemen hemen o yıkılan okullarımızın tamamının ihalesini yapmış olacağız” dedi. 

“HER YIL 10 TANE 24 DERSLİKLİ OKUL YAPMAK ZORUNDAYIZ”

 

Okulları bir kısmının yapıldığını kaydeden Soytürk, “Bir kısmı devam ediyor, bir kısmının ihale tarihleri alındı. 14 tane okulumuz var, Valilik olarak biz yapacağız. Büyük bir kısmı nitelikli okul. Mesela Çorlu'da 3 tanesi 32 derslik, 1 tanesi 24 derslikli yaklaşık 120 derslikli okullar olmuş olacak. Dolayısı ile eğitim alanındaki ana kaba diyebileceğimiz acil ihtiyaçlarımızı karşılamış olacağız. Ama her hâlükârda şehrimiz yılda yaklaşık 25 bin ila 30 bin arasında göç aldığı için, hemen hemen her yıl 10 tane 24 derslikli okul yapmak zorundayız. O ayrıca yapılması gereken işler. O yüzden de hayırseverlerimiz ile de irtibat halindeyiz” şeklinde konuştu. 

 

“İLİMİZDEKİ AFET SADECE DEPREM DEĞİL”

 

Soytürk, “Az önce Çerkezköy Kaymakamımız ile görüştük. Bilim Sanat Merkezi için bir hayırsever belediye ortak bir protokol imzalama aşamasına gelmiş çok şükür. Bu da imzalayacağımız 8. okul protokolü olacak. Bundan sonra da inşallah bu tür hayırseverleri bulup, ilin eğitim yatırımlarına kazandırmaya çalışacağız. İlimizdeki afet sadece deprem değil, aynı zamanda su baskını, seller afetler de olabilir. Bununla ilgili bir toplantıda detaylı bilgi almıştık. Onunla ilgili çalışmalar da yapılmıştı. Aslında buna da çok hazırlıklı olmamız lazım. İlgili kurumların şöyle bir çalışma yapmasında fayda var: Bir selde, bir afette şehrin acil müdahale edilmesi gereken yerlerin bilinip özellikle meteorolojiden alınacak haberlere göre orada hazırlıklı bulunmakta fayda var” diye konuştu. 

 

İSTİŞARELERDE BULUNULDU

 

Toplantıda Tekirdağ’ın afet riskleri kapsamında hazırlanmış olan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) izleme ve değerlendirme çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında istişarelerde bulunuldu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 747 65 10