Kabasını aldılar, rezilliği duruyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 Eylül ayında Çerkezköy’e kazandırılan Kavakdere Kent Park’ın içler acısı halini 12 Nisan’da yaptığımız canlı yayın ile gündeme getirmiştik.

Çerkezköy 26.04.2024 16:31:00 0
Kabasını aldılar, rezilliği duruyor

 

Haberimizin ardından 14 gün geçmesine rağmen, parkta herhangi bir çalışma yapılmaması yürekleri sızlatıyor. Parktaki büfe ve tuvaletlerdeki pisliklerin sadece kabasını alan görevlilerin haftalar geçmesine rağmen genel bir temizlik çalışması yapmaması tepki çekmeye devam ediyor.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında Çerkezköy’e kazandırılan, fakat 7 ayda sürede kent mobilyaları zarar gören ve adeta kaderine terk edilen Kavakdere Kent Park’ın içler acısı halini 12 Nisan’da yaptığımız canlı yayın ile gündeme taşımıştık. 

 


MANZARA DEĞİŞMEDİ


Kavakdere Kent Park 1. Etabın devamı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında yürüyüş alanından bisiklet yoluna, banklardan çardaklara, modern çocuk oyun gruplarından yetişkinler için spor alanlarına ve spor kompleksine kadar her şeyin düşünülerek hayata geçirildiği Kavakdere Kent Park’ın 7 ayda geldiği içler acısı hal, görenlerin yüreğini sızlatmaya devam ediyor. Günler önce gündeme getirmemize rağmen, manzara değişmezken, sadece yakılmış kent mobilyalarını ve masaları toplayan görevliler, diğer pislikleri ve çöpleri ise olduğu gibi bıraktı. 


“SAHİP ÇIKILMAMASI BİZİ ÜZÜYOR”


Parkta yürüyüş yapan bazı kadınlar, “Parktaki bazı aydınlatma lambaları yanmıyor. Geceleri burada alkol alanlar oluyor. Çocuklarımızı gündüz bile oynamaları için buraya gönderemiyoruz. Belediyenin buraya sahip çıkmasını istiyoruz. Burası 20 yıldan beri ancak yapıldı. Yapılmasına da çok sevindik ama sahip çıkılmaması bizi üzüyor. Hevesimiz kursağımızda kaldı. Birinci etap tertemiz ama 2. Etap kaderine terk edilmiş durumda” dedi. 

 


“BU MANZARAYI GÖRMEK İSTEMİYORUZ”


Parktaki otların biçilmediğini, temizlik ve bakım yapılmadığını ifade eden mahalle sakini kadınlar, “Belediye burayı yaptı vatandaşlara kazandırdı ama neden güvenlik konulmuyor? Yazık günah, bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Biz dışarıya çıktığımızda, camımızdan baktığımızda bu manzarayı görmek istemiyoruz, tertemiz bir yer görmek istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz” diye konuştu. 

 


“SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ”


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e de seslenen kadınlar, “Biz kadınlar olarak, kadın Büyükşehir Belediye Başkanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Kadın gözü daha farklı görüyor.  Biz belediyeyi aradığımızda buraya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin baktığını söylüyorlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni aradığımızda buradaki belediye yönlendiriyor. Vatandaş olarak defalarca dilekçe vermemize rağmen hiç kimsenin bir şey yaptığı yok” dedi. 

 


“YAĞMUR SUYU DEREYE ULAŞTIRILAMAMIYOR”


3 dönümlük alanda vatandaşa ait 2,5-3 metre genişliğinde 800 metre uzunluğundaki bir arsa istimlak edilmediği için yağmur suyu giderlerinin dereye ulaştırılamamasından da şikayetçi olan vatandaşlar, “Eğim tersine olduğu için kuvvetli bir yağmurda burası sular altında kalacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yapamadığı istimlakı bu dönemde yapacağını ve bu sorunu çözeceğini umuyoruz” dedi. 


Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10