Kapaklı 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da bir dizi etkinlikle coşku ve neşe içerisinde kutlandı.

23.04.2024 16:19:00 0
Kapaklı 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başlayan 23 Nisan etkinlikleri Kapaklı Anadolu Lisesi ÇOSB Kapalı Spor Salonunda devam etti. 

 

Kutlamalar saat 09.30’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlarken, çelenk sunma törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Hakan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, siyasi parti ilçe başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

 

EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR 

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Kutlamalar saat 10.00 itibariyle Kapaklı Anadolu Lisesi ÇOSB Kapalı Spor Salonu’nda devam ederken, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Vardı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle oluşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir direnişin müjdecisiydi. İşte o direniş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir millet şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşı’ydı, ulusal egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti. 23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktası, esaretin zincirleri ile ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin en güzel örneğidir” diye konuştu. 

 

 

BÜYÜK BİR KIVANÇ DUYMAKTAYIZ

 

Vardı, “ 23 Nisan bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve özgüveni göstermektedir. Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla birlikte ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik mesajları vererek heyecan ve coşkuyla rengarenk görüntülerle birlikte dünya çocuklarıyla en güzel duygularla kutlamaktan büyük bir kıvanç duymaktayız” dedi. 

 

 

BAYRAMLARINI KUTLADI 

 

Okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilere seslenen Vardı, “ Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği, barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu ve daha heyecanla kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. “Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri” gençlerimiz. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı’nın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tank Kurmay Binbaşı Ramazan Kayalı ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından ödülleri takdim edildi. 

 

 

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şiirlerin öğrenciler tarafından okunmasının ardından Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösterisi ve İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu öğrencilerinin gösterisi büyüledi. Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencilerinin, İbni Sinan İlkokulu öğrencilerinin ve Sanayiciler İlkokulu 2’nci sınıf öğrencilerinin gösterisi de büyük beğeni ile izlendi. İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları ve Nazmiye-Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. 

 

 

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10