Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 5.07.2022 18:23:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ İlçenin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bir yıl önce ihalesi yapıldı. Bu süreç içinde talihsizlik yaşadık. İhaleye katılan firmaların itirazları, sonra ihaleyi alan firmaya itirazlar gibi bir süreç yaşadık. 2022 Ocak ayı sonunda Kamu İhale Kurumu ihaleyi onayladı. O günden bugüne kadar bu sıkıntılarla uğraşmaktayız. TESKİ, Tredaş, Türk Telekom, Gazdaş gibi kurumların bu güzergahın üzerinde deplase etmesi gereken işler var. Bu konularla alakalı yoğun bir mesai harcamaktayız. Müteahhit firma gelip şantiyeyi kurdu. Kendileri de Kurban Bayramı’ndan sonra hızlı bir şekilde işe başlamak istiyor. Alt yapı ile ilgili işleri çözmek için bürokratik engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Sorunları çözüp, müteahhit firma hızlı bir şekilde projeyi hayata geçirip, yılbaşından sonra da üst yapıyla ilgili araçların trafik akışını yapabilecek noktaya getirebileceğini söyledi” diye konuştu.

4-5 PROJENİN İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Milet Bahçesi ile ilgili sorunu çözmek için uğraş verdiklerini kaydeden Çetin, “ Mevcut şehir stadyumumuzu da kapsayan millet bahçesi planı vardı. İl Spor Müdürlüğü bir stat yeri tahsis etsin ki maçlarımızı orada oynayalım. Bu prosedürleri halletmeye çalışıyoruz. İki önemli konuyu çözersek, adım adım çalışmaları hızlandıracağız. Ayrıca bayramdan sonra 4-5 projenin de ihalesi gerçekleştireceğiz” dedi.

113 DÖNÜME YAKIN YER SATILDI

Emrah Sevinç, Şakir Sezgin, Şakir Demirel, Adem Sekmen, Metin Kanat ve Nalan Çolak’ın katılmadığı toplantıda imar plana revizyonu ile ilgili 2 adet ek gündem maddesi de okunarak meclis gündemi olarak alındı. Toplantıda Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Selim Pektaş, ek gündem maddeleriyle ilgili meclisi bilgilendirirken, ek gündem maddeleri ile alakalı mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, “Kapaklı Belediyemize daha önceki dönemden 18 parsel kazandırılmıştı. Ayrıca  3 parseli geçen dönem satılmıştı. Bu döneme 15 parsel kalmıştı. Geçen hafta bunların satışları gerçekleşti. 6 dönümlük bir spor kompleksi alanı satıldı. Bu konuda biz sizleri takdir ediyoruz. Çok güzel satışlar oldu, belediyemize katkı sağlandı. İnşallah buradan gelen gelirler de güzel işlere harcanır. Bu parsellerin Kapaklı Belediyemize kazandırılmasında Halil İbrahim Erkan ağabeyimi tebrik ediyorum. Onun da katkıları çoktur. Seçim meydanlarında ‘Biz Kapaklı Belediyesi’ni aldığımız takdirde satış yapmadan bu işleri yapacağız’ demiştiniz. Ama 3 yıllık süreç toplam yaklaşık 113 dönüme yakın yer satıldı. Bunun biz 33 dönümünü arsa olarak geri aldık. Ama bu arsayı alırken belediyemizin kasasından 14 milyon liraya yakın para çıktı. Satmayacağız diyerek geldiğiniz belediyede, 3 yılda 80 dönüme yakın tarla satmış oldunuz. Hayırlısı olsun. İnşallah bu paralar hayırlı yerlerde kullanılır” diye konuştu.

21 MİLYON LİRAYA SATINCA İSYAN ETTİNİZ

Yıldıran’ın bu sözleri üzerine konuşan Başkan Mustafa Çetin, “ Muhalefetin siyaset yapmasına saygı duyuyorum. Seçim meydanlarında siyaseten bir karalama veya yıpratmayla ilgili bir söylemde bulunmadım. Kapaklı’da biz hiç olmayan satışları yapıyoruz, olmayan satıştan kastımız ise değer açısındandır. Kendi döneminizde 20 dönümlük yeri 6 milyon liraya satmaya çalıştınız fakat satamadınız.  Biz 21 milyon liraya satınca buna da isyan ettiniz. Şimdi de Kapaklı’da yaklaşık olarak öngördüğümüz 74 milyon lira değeri olan arsayı ki bu arsaların sizin döneminizde tapuları alınmıştır, ama biz göreve geldikten kısa süre sonra mahkeme bu yerleri bizden almıştır. Mahkemeyi kaybettik ve tekrar mahkemeye başvurduk. Haklı olduğumuzu ispatlayarak 26 dönüm yeri yeniden kazandırdık ve tapusunu da aldık.  O 6 dönümü de biz kazandırdık. Onun haricinde birçok yer aldık. Ormandan 240 hektar yer kazandırdık. Millet Bahçesi’nin uzantısında olan yeri kazandırdık. Belediyeye biz yer kazandırıyoruz sorun değil. O dönemde bizim muhalefetimiz, seçimlere 3-4 ay kala yapmaya çalıştığınız satışlaraydı bizim muhalefetimiz. Biz geldiğimiz günden beri hizmet yapma derdindeyiz. 74 milyon 733 bin 516 lira değer biçilmiş olan arsaları biz 127 milyon 265 bin liraya sattık” diye konuştu.

PARSEL PARSEL SATTI DİYECEKSİNİZ

Termal suyla birlikte eski çöplüğü paha biçilemez bir değere getireceklerini söyleyen Çetin, “

Siz tabi ki siyasetinizi yapacaksınız, eleştireceksiniz, ‘Parsel parsel sattı’ diyeceksiniz. Deyin, bunlardan hiç gocunmuyorum. Kaldı ki vatandaş da bunları kaile almıyor. Vatandaş satılanın karşılığını görmek istiyor. Vatandaşın belediyeye geldiği andan itibaren çıkana kadar geçen süreçler, yaptığımız hizmetlerin geri dönüşleri, vatandaşın memnuniyeti hiç bizi kaygılandırmıyor. Son derece memnunuz, mutluyuz, hizmetlerimizle de onların mutluluğuna mutluluk katmak istiyoruz. Memnuniyetlerimi de artırmak istiyoruz” dedi.

İHALELERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Pandemi nedeniyle iki yıl sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çetin, “ Ardından dolar, enflasyon yükselişi ve değer kayıplarıyla birlikte bizim iş yapma gücümüz zayıfladı. İhaleleri de yapmak zorundayız. Kapaklı’da birikmiş dünya kadar iş var ve bu işleri de yapmak zorundayız. Çünkü Kapaklı’nın buna ihtiyacı var” dedi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşülerek 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması oy birliğiyle kabul edilirken, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev Yetki Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin revize edilmesi konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Atatürk Mahallesi 2008 ada 9 parselin cephe aldığı sokağa isim verilmesi konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe konulu yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

DEVLET YATIRIMLARI İLÇEMİZE GELİYOR

CHP’li Erol Özkan, “ Biz Kapaklı’da yaşıyoruz ve halkımız hizmetin en iyisini hak ediyor. 2014’te de meclis üyesiydiniz. O zaman AK Partili meclis üyeleri ‘biz hükümet partisindeniz. Kapaklı’ya hükümet yatırımlarını getireceğiz’ dediniz. O zaman Kapaklı’daki mevcut yönetim üst geçit için büyük çaba sarf etti, siz de çaba sarf ettiniz. Yapıldı mı? Yapılmadı” dedi. Özkan’ın bu sözleri üzerine konuşan Başkan Çetin, “Ankara öyle çok kolay bir yer değil. Ankara’da her gittiğinizi de alamazsınız. Ankara’da defalarca, defalarca mücadele ederek, zaman zaman kavga ederek hizmeti alabiliyorsunuz. Çünkü bütün ilçe, büyükşehir, il belediye başkanları bakanlıkların kapısını aşındırıyor. Biz gittik yine mücadelemizi yaptık. Getirmeye çalışıyoruz. Devlet yatırımları da ilçemize geliyor” diye konuştu.

KÖYLERİN TAMAMININ YOLLARI BİTTİ

Çetin, “ Köylerin tamamının yolları bitti. Sadece Pınarça mahallemizde GAZDAŞ’ın tamamlayacağı işler kaldı. Hemen akabinde ise o yolları bitireceğiz. Kapaklı’nın yüzde 80’i bitti ve yüzde 20’lik bir alan kaldı. Oralarda da alt yapı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Şehrimize değer katacak projeleri hayata geçirecektik fakat artan fiyat artışları ve yaşanan devalüasyon gibi sebeplerle sıkıntı yaşadık. Bu maliyetleri karşılayacak bütçeyi de bir şekilde temin edeceğiz. Eğer sizler hizmet yapılmasını istiyorsanız destek vereceksiniz ve karşılayacağız”diye konuştu. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Jeotermal Akışkanın Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi konulu yazısı Tarife Komisyonuna havale edilirken, meclis ikinci oturumu ise yarın saat 16.00’da yapacak.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10