Tarih: 09.01.2017 20:39

Kış günü doların kurbanı olduk

Facebook Twitter Linked-in

DOLARDAKİ ARTIŞ ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Müşteri Temsilcisi Türker Bulut, “Son 10 gün içinde doların inanılmaz şekilde yükseliş göstermesiyle birlikte altın fiyatları da inanılmaz şekilde yükselmeye başladı. 10 gün öncesi çeyrek altın 210.00 TL iken birden 225.00-228.00TL’ye yükseldi. Altındaki bu inanılmaz yükseliş biz kuyumcuların işlerini de durdurdu. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle altın almaya gelen olmuyor. Elinde altını bulunanlar da eğer harç borç ödeyecekse bozdurma ihtiyacı için geliyor.”dedi.

 

KARLA BİRLİKTE DOLARINDA YÜKSELMESİ ALTINCILAR OLARAK BİZLERİ ÇOK ETKİLEDİ

 

Sıla Kuyumculuk Mağaza Müşteri Temsilcisi Engin Bozkurt ise, “Kuyumcular olarak işlerimiz kış dolayısıyla oldukça durmuştu. Kış durgunluğu yaşadığımız sırada doların da umulmadık şekilde yükselmeye başlamasıyla birlikte altın fiyatları fırladı ve yükselmeye devam ediyor. Yarın öbür gün ne olacağını bizler de bilemiyoruz. Bir hafta öncesine kadar fiyatlarda inanılmaz bir yükselme başladı. Geçtiğimiz hafta başı 210.00-215.00 TL arası satılan çeyrek altın, şu anda 225.00-227.00 TL arasında işlem görüyor. Bir taraftan fiyatların yükselmesi, bir taraftan da yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar bizlerin işlerini durdurdu. Kısacası bizleri çok etkiledi. Ata altın fiyatı 930.00-935.00TL gram altı fiyatı 134.00135.00 TL’den işlem görmeye başladı.”diye konuştu.

 

ALTIN FİYATLARINDA ANİ BİR YÜKSELİŞ OLMAYA BAŞLADI

 

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan da, “Doların yükseleceğini ve bunanla birlikte altın fiyatlarının da yükseliş göstereceğini tahmin ediyorduk. Ancak bu yükselişlerin bizim tahminlerimizin çok üstünde seyretmesi karşısında bizler de şaşırdık. Dolar bin 700 seviyesini geçti ve dolara endeksli olan altın fiyatlarında da ani bir yükseliş olmaya başladı. Zorunlu ihtiyaç duymayanların dışında altın almaya gelen yok. Bu mevsimde düğün derneklerin de olmaması, bizleri etkiliyor ve boş boş oturuyoruz. İşlerimiz durdu. Temennimiz doların daha fazla yükseliş göstermemesi ve altın fiyatlarının da daha yukarıya çıkmamasıdır. “dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —