Koruyucu aileler ve çocuklar piknikte bir araya geldi

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aileler ve bakımlarını üstlendikleri çocuklara yönelik olarak piknik organizasyonu düzenlendi.

Tekirdağ 28.06.2024 14:11:00 0
Koruyucu aileler ve çocuklar piknikte bir araya geldi

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aileler ve bakımlarını üstlendikleri çocuklara yönelik olarak organize edilen, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin de katkı verdiği piknik etkinliği gerçekleştirildi.   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda geniş çaplı katılımla düzenlenen etkinlikte çocuklar ve aileler için yüz boyama etkinliği, palyaço gösterimi, eğlenceli oyunlar ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. 

 

EĞLENME FIRSATI BULDULAR 

 

Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri aktivitelerle keyiflerince eğlenme ve hoşça vakit geçirme fırsatı buldular. Etkinliğe katılan ve çocuklarla yakından ilgilenen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Murat Yazıcı burada yaptığı konuşmada, koruyucu aile kavramının son derece önemli olduğunu dile getirdi. 

 

 

 

“AİLE ORTAMINA İHTİYAÇLARI VAR”

 

Yazıcı, “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu aileler, çocukların ihtiyaçlarını giderip kendileri ile birlikte hayata tutunmalarını, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaktalar. Bu anlamda kutsal bir görev ifa ediyorlar. Yüreklerindeki sevgi ve merhametle hareket ederek kan bağı değil can bağı ile çocuklarımıza kol kanat geren koruyucu ailelerimize minnettarız. Tüm ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

 

KORUYUCU AİLE KAVRAMININ ÖNEMİNE VURGU YAPTILAR

 

 

Etkinliğe katılan Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Hüseyin Özdemir de bir konuşma yaparak koruyucu aile kavramının önemine vurgu yaptılar ve bu doğrultuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ 


0282 747 65 10