Kurbanlıklar gitti pislikleri kaldı

Kurban Bayramının bitmesine rağmen, kurban satışı için kurulmuş olan hayvan pazarında, hayvanlardan ve kurban kesimlerinin ardından kalan atıklar halen temizlenmedi.

Çerkezköy 21.06.2024 13:23:00 0
Kurbanlıklar gitti pislikleri kaldı

Kurban Bayramı'nın sona ermesine rağmen, Çerkezköy'de kurban satışı ve kesimlerinin yapıldığı alanlarda temizlik sorunu hala devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulan kurban satış ve kesim yerinde, kesilen hayvanlardan geriye kalan sakatatlar ve atıkların temizlenmemiş olması, vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. 

 

 

Kurban satıcılarının hayvanlarını beslemek için getirdikleri yemlerin artıkları, kurban kesimi yapılan alanlarda öbekler halinde dururken, kesim sırasında kullanılan malzemelerin ve poşetlerde bırakılan atıkların dağılmış olması, alanın görüntüsünü daha da kötüleştiriyor.

 

 

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ 

 

Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinden gelen kurban satıcıları, bayramın üçüncü gününden itibaren memleketlerine dönmüş olsa da, Çerkezköy Belediyesi'nin kurduğu pazarda kesim artıkları ve sakatatlar hala yerde duruyor. Kurban sahiplerinin bıraktığı koltuklar dahil olmak üzere, kurban kesimi sonrası temizlenmemiş olan alanlarda ölen küçükbaş hayvanların gömülmeden bırakılması da büyük tepki çekiyor. 

 

 

Hem kurban satışı yapılan hem de kesim yapılan iki hayvan pazarında, atılmış olan sakatatlar ve artıkların bırakılması vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar, bu durumun çevreye yayılan kötü kokulara neden olduğunu ve görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdılar. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 747 65 10