Kütüphanesi olmayan okul kalmadı

Muratlı Anadolu Lisesi’nde hayırsever Hüseyin Adalı’nın desteğiyle kurulan 4 bin adet kitap kapasiteli, içerisinde 2 adet laptop, 1 adet akıllı tahta bulunan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı yapıldı.

Muratlı 16.06.2022 16:12:00 0
Kütüphanesi olmayan okul kalmadı

Açılışta konuşan hayırsever iş insanı Hüseyin Adalı, “Bu kütüphanenin açılışına vesile olduk. İnşallah daha nice nice açılışlara vesile oluruz” derken, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Bugün okulumuz adına mutlu ve güzel bir gün, zira değerli iş insanı Hüseyin Adalı tarafından okulumuza kazandırılan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yapacağız.  İlimizde 163 tane okulumuzun kütüphanesi, bu eğitim öğretim döneminde yoktu. Ama hamdolsun Bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerle beraber hayırsever iş insanlarımızın da değerli destekleri ile bugün itibari ile kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Dolayısı ile onun sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

 

“HEDEF BİR MİLYON KİTAPA ULAŞMAK”

Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayılarını da arttırmaya gayret ettiklerini dile getiren Ulusan, “İlimiz genelinde yaklaşık 500 bin kitabımız var. Hedefimiz yıl sonuna kadar bunu 1 milyon kitaba ulaştırmak” diye konuştu. Kütüphanelerin sadece kitapların yığılı olduğu yerler değil, mekanları ile ortamları ile imkanları ile ve ona olan erişilebilirlikle önem taşıyan yerler olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Şimdiki kütüphanelerimiz Z Kütüphane, yani zenginleştirilmiş kütüphane. Z Kütüphanelerimiz herkesin istifadesine açık bir yerdir. Onun için buna vesile olan arkadaşlarımıza, Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkür tabi ki bu işin kahramanlarınadır. Hüseyin Adalı’ya çok çok teşekkür ediyoruz. Allah bereketlendirsin. Hayırların karşılığını Allah ne kadar ve ne şekilde verecek onu kendisi bilir. Ama inanıyoruz ki, burada harcadığınız her kuruşu Allah nasip ederse işlerinizdeki bereketle inşallah geri alırsınız” diyerek Z Kütüphanenin hayırlı olmasını temenni etti. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Açılışta Vali Yıldırım tarafından hayırsever Hüseyin Adalı’ya plaket verildi.

 

TİYATRO GÖSTERİSİNİ İZLEDİLER

Kütüphaneyi gezerek öğrencilerle okudukları kitaplar hakkında sohbet eden Yıldırım, ardından beraberindekilerle birlikte Cumhuriyet Anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan kitap okuma temalı tiyatro gösterisini izledi. Açılışa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Muratlı Kaymakam Vekili Asalet Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, ilçe protokolü, Hayırsever iş adamı Hüseyin Adalı, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10