Liseli Masterchef’ler tatlı yarışmasında ter döktüler

Yiyecek Hizmetleri alanının yanı sıra Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik Tatlı Yarışması düzenlendi.

Çerkezköy 25.04.2024 14:00:00 0
Liseli Masterchef’ler tatlı yarışmasında ter döktüler

Yarışmada jüri üyesi olarak Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ve TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi ünlü aşçılar yer aldı.. Yarışmacıların tabakları Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ve TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi ünlü aşçılardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz'ın da katılım sağladığı yarışma sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi, ilk 3’e giren öğrencilere de madalya ve bıçak seti hediye edildi. Ünlü aşçıların ilk üçü belirlemede zorlandığı yarışmada birinci Nisa Karataş olurken, Esra Kabaca ikinci, Betül Turan ise üçüncü oldu. 

 

 

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK 

 

Uluslararası yemek yarışmalarına hazırlık niteliği taşıyan bu tip yarışmaların önemli olduğunu ifade eden Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu, belge töreninden sonra başta federasyon başkanı olmak üzere, jüri üyelerine, emeği geçen öğretmenlere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Selimoğlu, “ Denizli’de yapılan Uluslararası yemek yarışmasında Türkiye birinciliğini kazandık. Bu başarıya sürdürebilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dört yıldır Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yapıyorum. Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda bir 4 yıl daha görev sürem uzatıldı. İkinci dört yıllık çalışma döneminde vizyon projesi olarak okulumuza bir uygulama restaurantı kazandıracağız” dedi. 

 

 

HEDEF CİROMUZ YILLIK 10 MİLYON TL 

 

Selimoğlu, “ Tekirdağ’da öncü liseler arasında yer alıyoruz. 2023 yılı döner sermaye ciromuz 3 milyon TL olurken, yapılacak olan uygulama restorantı ile bu cironun yıllık 10 milyon TL olmasını hedefliyoruz. Günlük tabldot, catering hizmet, hafta sonu kahvaltı konsepti ve yaz aylarında kır düğünü organizasyonlarının da yapılmasının planlandığı Uygulama Restaurantı’nda mezun olan birçok öğrencimiz istihdam edilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yatırım planı ve hayırsever katkısı ile projenin başlatılması konusunda da çalışmalara başlamıştır” dedi. 

 

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10