Ne olacak bu TESKİ’nin hali?

Her gün bir veya birkaç su patlağının meydana geldiği Çerkezköy’de önceki gece Sezer Sokak üzerinde meydana gelen su patlağı nedeniyle yine binlerce metreküp su boşa aktı.

Çerkezköy 2.07.2024 14:06:00 0
Ne olacak bu TESKİ’nin hali?

Neredeyse her gün bir veya birkaç su patlağının yaşandığı Çerkezköy’de, bu sorunun ne zaman çözüleceği merak ediliyor. Zamanında yapılmayan alt yapı yatırımları bugün kendini iyiden iyi hissettiriyor. 

 

BİNLERCE METREKÜP SU BOŞA AKTI

 

Tekirdağ Büyükşehir olduğundan bu yana, doğru dürüst bir hizmet alamayan Çerkezköy’de, şebeke hattında yine patlak meydana geldi. Gaziosmanpaşa Mahallesi Sezer Sokak üzerinde gece saat 02.00 sularında meydana gelen patlakta saatlerce binlerce metreküp su boşa aktı. 

 

 

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

 

Sezer Sokak’tan, Barbaros Caddesi üzerine adeta dere büyüklüğünde akan sular vatandaşın büyük tepkisini aldı. Yaklaşık olarak 5-6 saat boşa akan sular sokakta nehir oldu, caddede adeta göl oldu aktı. 

 

 

DAHA ÇOK SUSUZ KALACAĞIZ

 

Patlağın yaşanmasından saatler sonra, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) Çerkezköy’deki ekipleri önce suyu kesti. Ardından patlağı tamir etmek için ekipler kolları sıvadı. Su kesintisinin ardından patlağın meydana geldiği alan kazılarak tamir çalışmaları başladı. Yaklaşık olarak 4-5 saat susuz kalan mahalle sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Çerkezköy’ü bu çaresizliğe mahkum bırakan TESKİ’nin Çerkezköy’e kalıcı olarak ne zaman yatırım yapıp, altyapıyı ne zaman değiştireceği ise merak ediliyor. Çünkü, su patlakları böyle devam ederse biz daha çok su patlağı haberi yapacağız, vatandaş da daha çok susuz kalacak. Öte yanan TESKİ ekipleri Sezer Sokak üzerinde meydana gelen patlağı tamir etti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10