Öğretmenler şiddete karşı iş bırakacak

Çerkezköy’de sendikaya bağlı öğretmenler yarın iş bırakma eylemi yapacak.

9.05.2024 17:23:00 0
Öğretmenler şiddete karşı iş bırakacak

 

İstanbul’da özel bir okulun Müdürü İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, eğitim sendikalarına bağlı öğretmenler hayatını kaybeden meslektaşlarını anmak ve eğitimde giderek artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla bir gün iş bırakıp bağlı bulundukları illerde adliye binaları önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de sendikaya bağlı öğretmenler yarın iş bırakma eylemi yaparken velilere de çocuklarını okula göndermemeleri noktasında bilgilendirme mesajı attılar. 



İstanbul Eyüpsultan’da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi öğrencisi Y.K.’nin okul müdürü İbrahim Oktugan’u öldürmesi üzerine öğretmen sendikaları tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de iş bırakma kararı aldı. Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Sen, derse girmeme ve iş bırakma eylemi yapacak. Sendikalar ilk olarak 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmezken, 10 Mayıs Cuma günü ise tüm gün iş bırakacaklar. Birçok eğitim sendikası eğitimciye şiddeti protesto etmek için Türkiye genelinde adliye binaları önünde basın açıklamaları düzenleyerek ‘Öğretmene şiddete hayır’ diyecek.  


VELİLERE MESAJ ATTILAR 


Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de sendikaya bağlı öğretmenler yarın iş bırakma eylemi yaparken velilere de çocuklarını okula göndermemeleri noktasında bilgilendirme mesajı attılar. 


BAKANLIK: OKULLAR AÇIK 


Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için sendikalara bağlı bazı öğretmenler tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de iş bırakacak. Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiasına ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İddiaları yalanlayan MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu vurguladı.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 747 65 10