Özel öğrenciler ve aileleri kahvaltıda bir araya geldi

Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve sponsorların desteği ile özel çocuklar ve aileleri için özel bir kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy 11.05.2022 13:52:00 0
Özel öğrenciler ve aileleri kahvaltıda bir araya geldi

Tokoçin Restaurant’ta dün saat 10.00’da düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Savaş Kapçak, Şube Müdürleri İsmail Apaydın, Volkan Aksoy ve Mehmet Sıddık Aslan, öğretmenler özel öğrenciler ile veliler katıldı.

156 ÜLKEDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE ANILIYOR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Savaş Kapçak’ın açılış konuşması ile devam etti. Kapçak, “Bugün burada içinde bulunduğumuz haftanın engelliler haftası olması sebebiyle toplanmış bulunmaktayız. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır” dedi.

“FARKLI OLABİLİR FAKAT EŞİT HAKLARA SAHİPTİR”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası boyunca engellilerin sorunlarının tartışıldığını, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekleyen Kapçak, “Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir” ifadelerini kullandı.

“ACIMA DUYGUSUNA DEĞİL SEVGİ VE ANLAYIŞA İHTİYAÇLARI VARDIR”

“Engelli bireyleri yapamadıkları ile değil yapabildikleri ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir” diyen Savaş Kapçak, “Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım” dedi.

“GELECEĞE UMUTLA BAKABİLDİĞİMİZ BİR GÜN OLSUN”

Kapçak, “Özel Çerkezköy Uzman ailesi olarak "özel çocuklarımızın yanındayız " sloganıyla sizlere bir program hazırlamak istedik. Bu organizasyonda emeği geçen başta destek sağlayan personelimize, sorumluluk üstlenen öğretmenlerime her koşulda yanımda olan aileme, sponsor olan vatandaşlarımıza, siz değerli velilerimize ve bizim göz bebeğimiz olan özel çocuklarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun” dedi.

EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR

Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Savaş Kapçak’ın ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Apaydın, 10-16 Mayıs’ın sadece ülkemize özgü bir hafta olmadığını dünyada 156 ülkede çeşitli etkinliklerle anılan, farkındalık oluşturulan bir hafta olduğunu belirterek, “Yarınımızın hatta bir dakika sonramızın garantisinin olmadığı bu hayatta hepimizin özel çocukların yanında olması gerekir. Yunus Emre’nin söylediği gibi ‘yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ düsturu ile bütün insanlığa ayrım yapmadan kucaklayarak yaklaşmamız gerekmektedir. Ulu önderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ anlayışını kendimize rehber edinmeliyiz. Bu çocuklarımıza bulundukları konumdan hep bir adım ötesini kazandırma gayreti içerisinde olmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Şube Müdürü Apaydın’ın konuşmasının ardından, Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Emirhan Koşan ‘Çocuk ve Sevgi’ isimli şiiri okudu. Koşan’ın ardından yine Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Kadir Uca ‘Kar Taneciği’ adlı şiiri okudu. Uca’nın ardından Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Samet Kaya kendi yazdığı şiiri okudu. Şiirlerin okunmasının ardından özel öğrenciler ve aileleri  ‘Sev Kardeşim’ adlı şarkıya eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10