PERYÖN’ün kamu kurumlarına ziyaretleri sürüyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi, bölgede yer alan kamu kurumlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 18.04.2012 21:35:00 0
PERYÖN’ün kamu kurumlarına ziyaretleri sürüyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi, bölgede yer alan kamu kurumlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

 

SÖZEN’İ ZİYARET ETTİ

 

PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, önceki gün de İŞKUR Çerkezköy Merkez Müdürü Ercan Sözen’i ziyaret etti. Dernek çalışmaları ve yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Çetin, Merkez Müdürü Ercan Sözen ile İŞKUR uygulamaları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

SON 120 GÜN DEVAMSIZLIK OLMAMALI

 

PERYÖN Trakya Şubesi Başkanı Özber Çetin ve İŞKUR Çerkezköy Merkez Müdürü Ercan

 

Sözen, PERYÖN üyelerinin “İşsizlik ödeneği almayı hak eden kişinin bu ödeneği alabilmesi için son 120 gün içerisinde devamsızlık yapmamış olması gerektiği” ve “Bölge Çalışma Müdürlüklerinin kapanması” konusundan haberdar olmalarını istedi. Ziyarette konuşan İŞKUR Çerkezköy Müdürü Ercan Sözen, kişilerin işsizlik ödeneği alabilmesi için son 120 gün içinde devamsızlık yapmaması gerektiğini ifade ederek “Firmalar tarafında kişinin eksik gün nedenlerinden 12 (Birden Fazla) kodu seçildiğinde İŞKUR bu nedenlerin içinde devamsızlık olup olmadığını bilemediğinden sistem kişiye işsizlik ödeneği bağlayamıyor. Bu nedenle İŞKUR çalışanları işveren ile irtibata geçip eksik gün nedenlerini belirten formları istemek durumunda kalıyor” dedi.

 

ÇALIŞMA MÜDÜRLÜKLERİNİN YETKİLERİ İŞKUR’A DEVREDİLDİ

 

Bu kişilerin mağdur olmaması ve İşsizlik Ödeneği bağlanma sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için firmalar ile irtibata geçildiğinde hızlı bir şekilde İŞKUR' a geri bildirimde bulunmalarını isteyen Sözen, Bölge Çalışma Müdürlüklerinin de kapanarak görev ve yetkilerinin İŞKUR Şubelerine devredildiğini ifade ederek “Bundan böyle iş kazası bildirimlerinin Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne yapılmasına gerek yok. Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğüne yapılması yeterli olacak” bilgisini verdi.

 

BÖLGEMİZE ÇOK ŞEY KATTI

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren İŞKUR Çerkezköy Müdürü Ercan Sözen, derneğin çıtasının ve öneminin her geçen gün arttığını belirten Özber Çetin ve yönetimine başarılar diledi. PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin de İŞKUR Tekirdağ müdürlüğü ve diğer merkez müdürlüklerinin derneğe bakışından, yaklaşımından memnun olduklarını belirtti. İlçe Merkez Müdürlüklerinin bölgeye ve çalışanlara çok şey kattığını ifade eden Çetin “PERYÖN olarak İŞKUR ile her zaman diyalog halinde olmak ve yapılan çalışmalarda onların yanında olmak en asli görevimizdir. Derneğimiz ile İŞKUR arasında yapılacak çalışmalar, seminerler, toplantılar ve bilgi paylaşımları, bu diyalog ortamı artarak devam edecek” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 747 65 10