Polisi görünce, çaldığı altını atıp kaçtı

Çerkezköy Atatürk Caddesinde bulunan bir kuyumcuya girip çaldığı bileziği yakalanacağını anlayınca atıp kayıplara karışan şüpheli Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

27.06.2024 20:07:00 0
Polisi görünce, çaldığı altını atıp kaçtı

Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuya gelen şüpheli incelemek için eline aldığı bileziği alarak kaçtı. Hırsızlık şüphelisi caddede bulunan polis ekiplerine yakalanacağını anlayınca çaldığı bileziği sokak ortasına atarak kendisini caddede bekleyen motosiklete binerek kayıplara karıştı.

KUYUMCUDAN BİLEZİĞİ ALIP KAÇTI 

Olay önceki akşam saatlerinde Atatürk Caddesi'nde bulunan Altıntaş Kuyumculuk'ta yaşandı. İddiaya göre bir şüpheli, kuyumcuya girerek çalışanlardan altın bilezik istedi. Şüpheli, eline alarak bir süre incelediği altınla birlikte kuyumcudan çıkarak hızla uzaklaşmaya başladı. Caddede polis ekiplerini görünce yakalanacağını anlayan şüpheli çaldığı ve piyasa değeri 50 bin TL olan bileziği yola atarak kendisi bekleyen bir diğer arkadaşının motosikletine binerek kaçtı.

12 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDI 

Kısa sürede kuyumcuya gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını mercek altına alırken, hırsızlık şüphelisinin A.İ.D olduğunu belirledi. Polis ekipleri hırsızlık şüphelisini 12 saatlik çalışmanın ardından Kızılpınar Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Kira borcu olduğu için hırsızlık yaptığı öğrenilen A.İ.D emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesine sevk edildi. 

ŞAŞKINLIK YARATTI 

2012 Mayıs ayında aynı kuyumcuda yaşanan ve mahkemesi aylar süren 5 milyonluk vurgun olayının hırsızlık görüntülerini aynı gün basın mensuplarıyla paylaşan işletme sahiplerinin, şehrin göbeğinde yaşanan hırsızlık olayında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki göstererek bilgi paylaşmayıp, haber yapılmasını istememesi ise şaşkınlık yarattı. 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10