Rüzgar Beyza 9.Turkish Open'da şampiyonluk hedefliyor

Çerkezköy'ün Taekwondo alanında Milli sporcularından olan, kariyerinde ulusal, uluslararası başarıları bulunan, Oğuz Güzel Spor Kulübü sporcularından Rüzgar Beyza lakaplı Beyzanur Pehlivan, Antalyaâ

Çerkezköy 28.01.2022 14:55:00 0
Rüzgar Beyza 9.Turkish Open

Antalya’daki maçı için, tartısının 09.02.2022 tarihinde, maçının ise, 10.02.2022 tarihinde olduğunu söyleyen Rüzgar Beyza, 2022 yılı hedeflerinin çok yüksek olduğunu ve bu hedefleri doğrultusunda, yaz-kış, yağmur çamur demeden çok sıkı çalışmaya devam ettiğini söyledi.

 

HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Yarışmaya hazırlanma ve 2022 hedefleri hakkında konuşan Beyzanur Pehlivan, “ 2022 yılı için, temel hedefim, Bulgaristan’da düzenlenecek olan Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonası kadrosunda yer alabilmek ve Bulgaristan’dan da Dünya Şampiyonluğu ile dönmek. Tabii ki, bu hedefime ulaşabilmem için, ilk önce, Antalya’da düzenlenecek olan Turkısh Open, Arnavutluk’ta düzenlenecek olan 7. WT Dünya Başkanlık Kupası, Gençler Türkiye Şampiyonası’ndan birinciliklerle dönmem lazım. Çünkü, hiçbir spor dalında, Dünya Şampiyonası kadrosunda yer almak kolay değildir. 5 yaşından bu yana Taekwondo sporunun içerisindeyim. Antrenman yapmak, hedeflerime odaklanmak bana çok zevk veriyor” dedi.

 

BABAM BAŞARILI OLMAMI BENDEN DAHA ÇOK İSTİYOR

 

Pehlivan, “ Antrenmanlarımı, bağlı bulunduğum kulübüm olan Oğuz Güzel Spor Kulübü’nde sürdürmemle birlikte, kendimi daha da geliştirmek adına, başka kulüplere de yöneldiğim oluyor. Bu hususta, Oğuzhan Tokgöz, Savaş Ergin, Gökhan Yeşil hocaların, bana yaklaşımlarını gözardı edemem, kendilerine bu hususta minnettarım. Bunun yanında, güç depolamam açısından Sadrettin Özbahçeçi hocamızın da yardımını göz ardı edemem. Babam Harun Pehlivan’da zaten sporumun her anında yanımda, koşulara götürüyor, istasyonlarımı düzenliyor. Belki de, başarılı olmamı, o benden daha çok istiyor” dedi.

SPONSOR BULAMADIK

7. WT. Dünya Başkanlık Kupası, Arnavutluk’ta düzenlenecek. 6. WT. Başkanlık Kupası’nda şampiyon olduğunu kaydeden Pehlivan, “ Arnavutluk’ta da hedefim şampiyonluk. Arnavutluk’ta maçlar, gerçekten çok zorlu geçecek. Ama, sponsor bulamadığım için, Arnavutluk’a gidemeyeceğim gibi gözüküyor. Arnavutluk’a gitmek için, 12 bin civarında bir para gerekiyor. Bu parayı da, 10 gün içerisinde tedarik etmemiz, sponsor olmadan, maalesef imkansız. Tabii ki, bu durum beni gerçekten çok üzüyor. Çünkü, Arnavutluk’taki maçlar, gerçekten, çok büyük bir kazanım olacaktı. İlçemizde ve komşu ilçelerde, benim kadar, benden daha da kariyerli Taekwondocular da bulunmakta. İnanın, sponsorluk hepsinin ana sorunu. Bizler, dış ülkelerde, ilçemizin adını kürsülerde duyuruyoruz, bayrağımızı göndere çektiriyoruz, ilimizin sportif puanına katma değerde bulunuyoruz. Çocukluğumuzun en güzel çağlarını, spor salonlarında geçiriyoruz. Bizler, daha bu yaşlarda, keşke, ekonomi sebebiyle, önümüzün tıkanmadığını görebilsek. Bahsettiğim yarışmalara gidemediğimiz için, Olimpiyatlar için gerekli olan puanları da toplamaktan mahrum kalıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir’de, devlet, belediye destekli kulüplerin sporcularını yensek bile, puanları bizden yüksek oluyor, bu duruma karşı da bir şey yapamıyoruz. Çünkü, ekonomik avantajlarını kullanarak, dış ülkede yapılan organizasyonlara katılabiliyorlar” dedi.

 

BİR HAFTA SONRA ANTALYA’YA YOLA KOYULACAĞIZ

 

Pehlivan, “ 1 hafta sonra, hepimiz Antalya’ya yola koyulacağız. İnanın, yolculuk boyunca, yiyeceklerimizi bile, simit, poğaça ile sınırlandırmak zorundayız. Çünkü, hepimiz, gerçekten, çok büyük ekonomik sıkıntılarla Antalya’ya yola koyulacağız. Aramızda, daha, dönüşünü nasıl yapacağı belli olmayanlar bile var. Yaşıtlarımızın, sömestr tatilini geçirirken, tatil planını yaparken, bizler, yarışmaya katılabilme planı yapıyoruz. İlçemizde ve komşu ilçemiz Saray’da bulunan başarılı sporcular olarak, inşallah, bir gün, bu sponsorluk meselesini halledebiliriz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10