"Sakin şehir" unvanının Şarköy'ün turizm potansiyelini artırması bekleniyor

Doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve yamaç paraşütü pistleriyle ziyaretçilerini ağırlayan Şarköy’e, "sakin şehir" unvanı almasıyla ilginin daha da artması bekleniyor.

Şarköy 3.12.2023 12:35:00 0


Marmara Denizi kıyısındaki Şarköy, her yıl tatilcileri mavi ve yeşille buluşturuyor. İlçe, ziyaretçilerine temiz bir çevrede doğayla iç içe tatil fırsatı sunuyor.


73 KRİTER DEĞERLENDİRİLDİ 


Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ilçenin "sakin şehir" unvanı almasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçeyi uluslararası platformda tanıtacak ve geliştirecek olan "sakin şehir" ağına 73 kriterin değerlendirilmesinden sonra kabul edildiklerini belirten Var, "Türkiye'de 'sakin şehir' unvanı olan 23. üye olduk. 'Sakin şehir' unvanını almak için birçok kriterin tamamlanması gerekiyor. Sakin şehir felsefesiyle insan ve doğa bir bütün olarak görülerek kentsel işleyiş buna uygun biçimde dizayn ediliyor. 

 

 

Bu sebeple hava ve su temizliği, kentsel katı atıkların ayrıştırılarak depolanması, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanların yaratılması amaçlanıyor. Sürdürülebilir anlayışla el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkılması, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, teknolojinin kolaylıklarından da yararlanılması gibi kriterlere sahip olunması gerekiyor” dedi.


TATİLCİLERİN DİKKATİNİ ÇEKECEK 


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Trakya'da Vize ilçesinin ardından Şarköy'ün de "sakin şehir" unvanı aldığını söyledi. "Sakin şehir" unvanının ilçenin turizm potansiyelini artırmasını beklediklerini belirten Hacıoğlu, "Değişen ve gelişen turizm sisteminde ilçenin doğasının, çevresinin, altyapısının ve gastronominin korunarak turizme yansıması çok iyi olacaktır. 

 

Artık dünyada tatilciler bu tip özellikleri gözetiyorlar. Şarköy de harika denizi, ormanı, önemli tarım ürünleri ve gastronomiye altyapı oluşturmasıyla tatilcilerin dikkatini çekecektir" diye konuştu.


AA


0282 726 91 91
0282 747 65 10