Soğuklara karşı sebze ve meyve tüketin

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, kış aylarında soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Soğuklara karşı sebze ve meyve tüketin

 SOĞUK ARTTIKÇA HASTALIK OLASIKLARI DA ARTIYOR

Havaların soğuması ile birlikte soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarının görülme olasılığının da arttığına dikkat çeken yetkililer, sebze ve meyvenin büyüme ve gelişmeye yardımcı olduğunu, hastalıklara karşı da direnç oluşumunda önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.

 

SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Kışın soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı sebze ve meyve tüketiminin önemli olduğunu ifade eden yetkililer, “Sabah kahvaltısında ve her öğünde sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmeli, günde en az 5 porsiyon (400 gram) tüketilmelidir. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyveler tercih edilebilir. Sebze ve meyvelerin taze olarak tüketilmesi daha yararlıdır" dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER