S.S Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı

S.S Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin olağanüstü ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. İlgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, bazı gündem maddele

S.S Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı

Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi No: 47’de gerçekleştirilen ilk genel kurul Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri Tamer Baş ve Erkan Akkaya gözetiminde yapıldı.

 

DİVAN BELİRLENDİ

 

Toplantı Yönetim Kurulu üyesi Tevrat Kocaoğlu tarafından açılırken saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan heyeti belirlendi. Divan Başkanlığına Osman Arat seçilirken, katip üyeliğe ise Ahmet Kadak oy birliği ile seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunması geçildi. İlk genel kurul olduğundan ve hesap yılı kapanışı gerçekleşmediğinden dolayı rapor hazırlanmadığı konusunda genel kurula bilgi verildi. Gelir ve gider hesaplarının görüşülmesinin ardından gündemin beşinci maddesinde yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ibra maddesine geçildi.

 

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Gündemin altıncı maddesinde yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin seçimine gidildi. Yönetim kurulu asil üyeliklerine Tevrat Kocaoğlu, Osman Arat, Ahmet Kadak, yedek üyelere Selami Baştuğ, Senan Sifil, Birol Bingir, denetim kurulu asil üyeliklerine Mükremin Keleş, Gökhan Alak, denetim kurulu yedek üyeliklerine ise Samet Akman, Barış Özaktürk oybirliği ile seçildi. Seçilen yönetim kurulu üyelerine bir yıl süresince hiçbir huzur hakkı ve ücret ödenmemesine de oy birliği ile karar verildi. Tahmini bütçe 100 bin TL olarak oy birliği ile kabul edilirken, ortaklardan iki taksitle 3 bin TL, üyelerden ise 12 ay boyunca 200 TL aidat toplanması oy birilği ile kabul edildi.

 

YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLDİ

 

Gündemin dokuzuncu maddesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan gayrimenkulleri tüm gerçek ve tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşlardan satın almaya, alınacak gayrimenkuller üzerinde her türlü tevhit, ifraz projelendirme yapılmasına, arsa alımı planlaması, projelendirilmesi ve benzeri işlerin yapılabilmesi yönünde yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Ayrıca tüm finans kuruluşları ile özel ve kamu bankalarında hesap açmaya, hesaplara para yatırmaya, hesaplardan para çekmeye, vadeli vadesiz işlemler yapmaya yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Bir sonraki gündem maddesinde alınacak arsaların projesinin 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarının yaptırılması ve her türlü resmi harçların ödenmesi, yapılan iş karşılığı avans ve bunlara ait her türlü ödemelerin yapılması için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Alınan ve alınabilecek arazide kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yapmak, şahıslardan yer toplama bu sözleşmeler kapsamında hazırlanacak inşaat projelerine onay vermek, inşaatların imalatı için ana ve alt yüklenicilere sözleşmeler yapmaya, her türlü resmi harçların ödenmesi ve yapılan işlerin karşılığında ödeme ve avans ödemesi yapmak için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.

 

500 KİŞİYE KADAR ORTAK KAYIT YAPMA YETKİSİ VERİLDİ

 

Gündemin 15’inci maddesinde yapılacak olan inşaatlarda ve yapım faaliyetlerine ilişkin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yapılacak ihalelere katılma ve satın alma yetkisi yönetim kuruluna oy birliği ile verilirken, arsa alım konusunda ana sözleşmenin 59’uncu maddesine göre işlem yapılmasına da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 17’inci maddesinde ihtiyaç durumunda resmi ve özel kurumlardan 100 milyon TL kredi kullanma ve 220 milyon TL ipotek verme yetkisi de oy birliği ile yönetim kuruluna tanındı. Kooperatif bünyesine gerektiğinde araç alım ve satımı için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, ilgili arsaların alımı, resmi kurumlarda işlem yapılması için danışmanlık firmaları ile sözleşme yapmak için de yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. İnşaat yaptırılma yönteminin arsa alımı yapıldıktan sonra kurulca belirlenmesi konusu oy birliği ile karar verilirken, yönetim kuruluna 500 kişiye kadar ortak kayıt yapma yetkisi de oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler maddesinin ardından S.S Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin olağanüstü ilk genel kurul toplantısı tamamlandı.

 

ÜYE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Kongrenin ardından konuşan S.S Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tevrat Kocaoğlu, genel kurulun Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Kocaoğlu, “ Kooperatifimizin üye çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyoruz. Sanayi esnafımızın her türlü problemini çözmek, ihtiyaçlarını gidermek ve ileriye dönük birlikte çalışma yapabilmek amacıyla çoğulcu demokrasi anlayışıyla kooperatifimizi kurmuş bulunmaktayız. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA