Tanyeri: Denetimler durdu

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri ve yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti.

Tanyeri: Denetimler durdu

Çerkezköy’de korsan araçlar konusunda denetim sıkıntısı yaşandığını belirten Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin ( UKOME) devamlı denetimlerini sürdürmesini gerektiğini belirtti. Tanyeri, "UKOME korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için sıkı denetim yapılacağı kararı alındı. Ancak ilçemizde birkaç gün süren denetimlerde 5 korsan araç bağlandıktan sonra denetimlere ara verildi ve denetimler yapılmaz oldu. Böyle olunca da caydırıcılıkta ortadan kalmış oluyor ve korsan servisler yine cirit atıyor. Biz istiyoruz ki bu denetimlerin bir süre sıkı şekilde devam etmesi ve korsanlara göz açtırılmaması ve onlara imkan tanınmamasıdır."dedi.

HERKEZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
Ulaşım konusunda yaşanan sıkıntının çözümü için Çerkezköy  ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sıkıntının çözümü için çalıştığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ulaşın konusu hassas bir konu.Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ulaşımın düzene girmesi için devamlı çalışmalar yapılıyor.Tekirdağ’da korsan taşımacılığı istemiyorsak bu konuda herkes üzerine düşeni yapacak. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi olarak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gereken yapılmaktadır. Bizim işimiz işi doğru temele oturtmak. Zaman içerisinde bu rayına oturduğu görülecek.Bizim gibi Büyükşehir Belediyemizde doğrunun peşinde. Süreç kolay bir süreç değil.Büyükşehir yapılanmasından sonra ortaya çıkan ulaşım konusunu çözümlemek için çalışmalar halen devam ediyor. Ulaşım konusu çok hassas bir konu olması nedeniyle bu noktada ciddi ve kalıcı çalışmaların yapılması için zamana ihtiyaç var. Servisçilerin ciddi sorunlarının olduğunu biliyoruz ve bu sorunlarının çözümü içinde Büyükşehir Belediye Meclisimizde çok ciddi çalışmalar yapıldı ve oldukça ileri bir yol alındı.Sonuç olarak biz Tekirdağ’da korsan taşımacılığı istemiyorsak bunu  bir temele oturtmamız gerekiyor.Biz kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncemiz yok ve olmazda.Bu konuda yasalar ne gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız.Bu nedene belediyeler ve herkes bu konuda üzerine düşeni yapacak.”dedi.