Tekirdağ Barosu Türkiye’ye örnek ‘Baro Dijital’i hayata geçirdi

Tekirdağ Barosu Baro Dijitalle birlikte, büyük bir demokratik ve şeffaflık örneğini de hayat geçirmiş oldu.

Tekirdağ 29.06.2024 13:14:00 0
Tekirdağ Barosu Türkiye’ye örnek ‘Baro Dijital’i hayata geçirdi

 

Tekirdağ Barosu, Türkiye’de benzer bir örneği olmayan uygulamayı hayata geçirdi. ‘Baro Dijital’ adıyla hayata geçirilen projeyle Tekirdağ Baro üyesi avukatlar, yasal mevzuatları dijital ortamda takip ettikleri gibi üç ayda bir kez de canlı yayında serbest kürsüde Tekirdağ Barosunun yönetimine dair fikir ve görüşlerini paylaşıyorlar.

 

 

ÖNCE KENDİ İÇİMİZDE DEMOKRASİ

 

Konuyla ilgili görüş beyan eden Baro üyesi avukatlar, “Türkiye'de benzer bir örneği olmayan uygulamanın tüm kurumlarda örnek uygulama olarak hayata geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz avukatlar olarak hak, hukuk ve adalet diyorsak bunu kendi mesleğimizde ve baromuzda uygulamalı olarak görmek bizi çok mutlu etmiştir. Kendi mesleğimizde bunu sağlamış olmak bize güven vermiştir” sözleriyle uygulamaya desteklerini açıkladılar. 

 

 

BARO DİJİTAL YAYINDA

 

Uygulamaya kayıt olarak giriş sağlayan avukatlar cep telefonları üzerinden veya masaüstü bilgisayarlardan Baro Dijital’den yararlanma imkanı bulabiliyorlar. 

 

 

TÜM BİLGİLERE ULAŞABİLİYORLAR

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, “Tekirdağ Baro Dijital üzerinden dijital kütüphanemiz de bulunmaktadır. Dijital Kütüphanemizde bine yakın kitaba ulaşılabilmektedir. Kitaplar PDF formatında okunabilmektedir. Bunun yanı sıra baro üyesi avukat meslektaşlarımız aynı zamanda videolu eğitimler de izleme imkanı elde etmektedirler. Yargıtay’ın içtihat kararlarına ulaşabilmektedirler. Baronun komisyon çalışmalarını görüp, Yönetim Kurulu kararlarını okuyabilmektedirler. Denetleme Raporlarını inceleyebiliyorlar. Baromuzun yaptığı tüm meslek yazışmalarına uygulama üzerinden gerebiliyorlar” şeklinde konuştu. 

 

 

SERBEST KÜRSÜDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

 

Baro Dijital’in yanı sıra demokratik kültürü yaşatma adına önemli bir çalışmayı daha bundan yaklaşık üç ay önce hayata geçiren Tekirdağ Barosu, avukatlar tarafından büyük takdir topluyor. Serbest Kürsü adı altında yapılan toplantılarda, baro üyesi avukatlar hem yüz yüze hem de dijital ortamda canlı olarak bağlanarak, görüş ve önerilerde bulunuyor. İlk Serbest Kürsü toplantısının ilki geçtiğimiz Mart ayında yapıldı. İlk toplantıya baro üyesi avukatların yanı sıra geçmiş dönem baro başkanları da katılarak tecrübelerini paylaştı. Serbest Kürsünün ikincisi ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. 

 

 

MESLEĞE DAİR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

 

Serbest Kürsüyle ilgili konuşan Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün bu konuyla ilgili de şunları söyledi; “Serbest Kürsüde, mesleğe dair konuştuk. Serbest Kürsü, katılımcılara özgürce konuşma ve düşüncelerini ifade etme fırsatı sunması, karşılıklı fikir üretme ve eyleme geçilmesi için muhteşem bir yol. Katılan ve Baro Dijitalden forumu takip eden tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki forumu Eylül ayında gerçekleştireceğiz.” İkincisi gerçekleşen Serbest Kürsü de, Baro Başkan Yardımcısı Av. Zümrüt Canku Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Harun Özmen, Av. Zeynep Hazal Taş Fazlı, önceki dönem Baro Başkanlarından ve TBB Delegesi Av. Sedat Tekneci ve çok sayıda avukat katılım sağladı. Serbest Kürsü de, mesleğe dair konular görüşüldü. Baro tarafından katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür edildi. 

 

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN

 


0282 747 65 10