Tarih: 03.11.2011 20:53

Tekirdağ’ın modern tarımı Sudan’a örnek oldu

Facebook Twitter Linked-in

Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (TASİAD) dernek binasında düzenlenen toplantıda, Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. 

SUDAN TEKİRDAĞ İŞBİRLİĞİ

Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim, Sudan'da geleneksel, Türkiye'de ise modern tarım uygulamalarının yapıldığını söyleyerek, ülkesinde modern tarım uygulamasına geçilmesini hedeflediklerini, bu bağlamda Tekirdağ ile işbirliği yapmayı amaçladıklarını belirtti. Tekirdağ'ın modern tarım sektörüne sahip olduğunu vurgulayan İbrahim, "Modern tarım uygulamasıyla ilgili Türk iş adamlarıyla bilgi aktarımı yapıyoruz. Türk iş adamları Sudan'da modern tarım uygulamasına geçilmesi ve biyodizel atıkların hayvan yemine dönüştürülmesiyle ilgili proje yürütüyorlar” diyerek Sudan'da modern tarım uygulamalarına geçilmesi adına birçok proje üretileceğini ifade etti.

2 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Trakya Nil İç ve Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ören de, Sudan'da tarım sektörü alanında ARGE çalışmaları başlattıklarını bildirdi. Ayrıca, Sudan'a yüzde yüz yerli tarım makinesi ihracatı da başlattıklarını ifade eden Ören, şu ana kadar 2 milyon dolarlık makine ihracatı yaptıklarını, ihracatla ilgili anlaşmaların devam ettiğini belirterek, "Sudan'a yaklaşık 120 lazerli toprak tesviye küreği ihracatı yapıldı ve teslimatı bitti. Toprak yükleme aleti siparişleri de gelmeye devam ediyor. Sudan Türkiye ilişkilerinde çalışmalarımızı üst seviyede sürdürüyoruz” dedi. Başkan Erdoğan Ören, Sudan’ın uygun arazi koşullarına sahip bir ülke olduğunu, bu nedenle ihracat yapmak için çok uygun bir konuma sahip olduğunu söyledi.

KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İÇİN TEKLİF SUNACAK

Bu arada, Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim, Sudan'ın tarım bölgesi olan Cezire'nin Tekirdağ ile kardeş şehir olması için Tekirdağ Valiliği'ne teklif sunacaklarını açıkladı. Konuşmaların ardından, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim'e plaket verdi.

  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —