Tekirdağlı gazetecilerden Ankara çıkarması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in daveti üzerine, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Tekirdağ'da görevli basın mensupları Ankara'ya Ã?

Tekirdağlı gazetecilerden Ankara çıkarması

Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya’nın da bulunduğu Tekirdağ’daki 40’a yakın gazeteci ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel 28 Ekim Perşembe günü Cumhuriyetin 98. yılında Anıtkabir'de, Atatürk'ün huzurunda bulundu.

 

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP’UN KONUĞU OLDULAR

 

Anıtkabir’den ayrılan gazetecileri Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop akşam kendi konutunda misafir etti.  Davete, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’de katılırken, Meclis Başkanı Şentop’un, davet ettiği CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun ile İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın işleri nedeniyle katılmadığı yemekte Tekirdağ’a ilişkin konular konuşuldu.  Şentop ile sohbet eden gazeteciler özellikle yerel gazetelerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Hemşerilerini Ankara’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten TBMM Başkanı Prof.Dr Mustafa Şentop gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.  Programın sonunda TBMM Başkanı Şentop ve gazeteciler günün anısına fotoğraf çekildi.

 

 

 

 

ANKARA KALESİNİ GEZDİLER

 

29 Ekim Cuma günü gazeteciler başkentin önemli sembollerinden olan ve ziyaretçilerine eşsiz bir kent manzarası sunan Ankara Kalesini gezdi. Gazeteciler hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanılan surlarla çevrili alanda, tarihe yolculuk yapmanın yanı sıra eskimeyen mahalle kültürünü de yaşadı.

Rehber eşliğinde Anadolu Medeniyetler Müzesini ziyaret eden basın mensupları müzede Anadolu’da eski çağlarda yaşayan medeniyetlerden kalan heykeller ve o dönem kullanılan araç gereçleri inceledi.

 

MEHMET AKİF ERSOY’UN EVİNİ GÖRDÜLER

 

İstiklal marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy`un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara`da ikamet ettiği ve İstiklal Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müzeye dönüştürülen evini ziyaret eden gazeteciler  Kahramanmaraş'ta 12 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TaceddinDergahı'ndaki mezarı başında anarak dua ettiler.

 

ULUCANLAR CEZAEVİNİ DE ZİYARET ETTİLER

 

Gazeteciler Türk siyasi ve edebi hayatında önemli bir yere sahip olan bir çok ismin kaldığı ve şu an müze ve kültür sanat merkezi olarak hizmet veren Ulucanlar Cezaevini de ziyaret etti. Gazeteciler Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde 81 yıl boyunca düşünceleri yüzünden hapse girmiş gazeteci, yazar, şair, siyasetçi gibi kişilerin ayrıntılı bilgileri, ailelerinden temin edilmiş özel eşyaları ve cezaevinde iken çekilmiş fotoğrafların sergilendiği avluları gezme fırsatı buldu. İki günlük Ankara gezisinin ardından gazeteciler kendilerine bu imkanı sağlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür ettiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA