Verem Savaş Dispanseri yeniden meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Verem Savaş Dispanseri'nde hizmet verilememesini ve Çorluluların mağduriyetini yeniden meclis gündemine taşıdı.

Verem Savaş Dispanseri yeniden meclis gündeminde

YANITSIZ BIRAKILMIŞTI

Çorlu’da günde yaklaşık 200 hastanın gittiği Verem Savaş Dispanserinde yıllardır süren,  hizmetteki aksaklıkların vatandaşı mağdur ettiğini söyleyen Köprülü “2012 yılında, dönemin Sağlık Bakanı’na verdiğimiz yazılı önergemizde, Çorluluların yaşadığı bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesini istemiş, ancak önergemiz Bakan tarafından yanıtsız bırakılmıştı” dedi.

AKSAKLIKLAR DEVAM EDİYOR

Nüfusu birçok ilden büyük olan, 300 bine yaklaşan nüfusu bulunan Çorlu’da bu dispanserde yaşanan sağlık alanındaki aksaklıkların devam ettiğini söyleyen Köprülü “Röntgen makinelerinin bozuk olması sebebiyle mağdur olduklarını ileten vatandaşlarımız Sağlık hizmetlerinin yetersiz ve eksik olduğu Dispanserde, sağlık koşullarının da olumsuz olduğu, kaloriferlerin dahi çalışmadığını vurgularken bu sorunların bir an evvel giderilmesini beklemektedirler” dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDU

Köprülü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Dünyada hala en yaygın bulaşıcı hastalıklardan birisi olan verem hastalığının teşhisi ve tedavisinde önemli yer tutan Verem Savaş Dispanseri’nin, Çorlu ilçemizde gerekli hizmeti verememesi, röntgen makinelerinin bozuk olması konusunu 2012 yılında verdiğimiz bir önerge ile Bakanlığınıza iletmiş, ancak hiçbir yanıt alamamıştık. Şimdi aynı sorunların devam ettiğini ve mağdur olduklarını ileten Çorlulularımızın bu sesine kulak verip gereken aksaklıkları düzeltecek misiniz? Dünyada her yıl 9 milyon aktif tüberküloz hastasının olduğu ve Türkiye’de 17-18 bin kişinin vereme yakalandığı belirtilirken röntgen makinelerinin dahi çalışmadığı, sağlık koşullarının elverişsiz olduğu bir Verem Savaş Dispanserinin bu şekilde hizmet vermesini nasıl açıklıyorsunuz?” sorularını yöneltti.

Çerkezköy Haber