VOSB’de sanayiciler ilk defa kendi temsilcilerini seçmek için sandık başına gidiyor

Çerkezköy’deki üç Organize Sanayi Bölgesinden biri olan, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (VOSB) 16 Mayıs’ta seçim heyecanı yaşanacak.

Çerkezköy 8.05.2024 15:18:00 0
VOSB’de sanayiciler ilk defa kendi temsilcilerini seçmek için sandık başına gidiyor

Çerkezköy’deki üç Organize Sanayi Bölgesinden biri olan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (VOSB) 16 Mayıs’ta seçim heyecanı yaşanacak. 

 

Binlerce kişinin istihdam edildiği 116 sanayi tesisinin üretimde olduğu VOSB’de seçimde 2 listenin yarışacağı gelen iddialar arasında. Şu anda kulislerin hızlı olduğu VOSB’deki seçimli toplantı 16 Mayıs 2024 Perşembe günü Saat 14.00’da Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İlk toplantıda salt çoğunluk sağlanamaması halinde, çoğunluk aranmaksızın ikinci toplantı aynı yerde 24 Mayıs 2024 Cuma günü aynı saatte yapılacak.

 

 

2 İSİM YARIŞACAK

15 kişiden oluşan müteşebbis heyette 7 kişilik heyet Veliköylü sanayicilerden oluşacak. 7 kişilik heyet için 2 ismin öncülüğünde sanayiciler yarışacak. Kulislerden edinilen bilgilere göre listelerin birinin öncülüğünü,Veliköy sanayisinin güçlü isimlerinden Konveryer Bant firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kaya yapıyor. Yarışacak bir diğer isim ise Saray Alüminyum ortaklarından AretMarancıoğlu.

 

MÜTEŞEBBİS HEYET 15 KİŞİDEN OLUŞUYOR

 

2 isminde hummalı bir çalışma içinde olduğu seçimleri kimin kazanacağı merak konusu olurken Veliköy OSB’deki müteşebbis heyet üyeleri ise şu şekilde oluşuyor: Tekirdağ Valiliğinden 4 üye, Çerkezköy Belediyesi’nden 2 üye, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 2 üye. Veliköy OSB Müteşebbis Heyetine Tekirdağ Valisi başkanlık yapıyor. 

Kurulduğu günden bugüne müteşebbis heyetle yönetilen VOSB’de ilk defa sanayiciler kendi temsilcilerini seçmek için sandık başına gidecek. 116 sanayicinin oy kullanacağı seçimlerin sonucu dört gözle beklenirken, adayların sanayicilerden destek almak için var gücüyle çalıştığı belirtiliyor. 

VOSB’nin seçiminde sanayicilerin oy kullanabilmesi için temsil ve ilzama yetkili olması şartı aranacak. Şirketlerini temsilen gelen yetkililerden bu şartları yerine getirmesi gerekiyor. Seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlanan VOSB’nin Katılımcı Müteşebbis Heyet üyelerinin heyecanlı çalışmaları ise takdir topluyor. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10