Yine TESKİ yine su patlağı, yine boşa akan sular

Atatürk Caddesi ile Makasçı Sokağın kesiştiği noktada 8 gündür binlerce metreküp su boşa akıyor.

5.07.2024 10:49:00 0
Yine TESKİ yine su patlağı, yine boşa akan sular

Her gün çok sayıda su patlağının meydana geldiği Çerkezköy’de vatandaşlar güne yine su kesintileriyle başladı. Önceki gün Cumhuriyet Mahallesinde ana boru hattında meydana gelen su patlağının ardından, Fevzi Paşa Mahallesi Günaylar Sokak’ta da şebeke hattında patlak oluştu. 

 

GÜNE SUSUZ BAŞLADILAR

 

Mahalleli güne susuz başlarken, duruma büyük tepki gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TESKİ) bağlı ekipler patlağa müdahale ederken mahalleli yine susuz kaldı. 

 

 

8 GÜNDÜR SU BOŞA AKIYOR

 

Bunların yanı sıra, her fırsatta vatandaşları su konusunda tasarrufa çağıran TESKİ’nin Atatürk Caddesi ile Makasçı Sokağın kesiştiği noktadaki patlağa müdahale etmemesi ise ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Cadde ve Sokağın kesiştiği Taksi Durağının önünde yaklaşık 8 gündür devam eden su patlağına, defalarca kez ihbarda bulunulmasına rağmen henüz bir müdahalede bulunulmadı. 

 

 

YATIRIM YAPILMALI

 

Şarıl şarıl akan binlerce metreküp su, vatandaşların da tepkisini çekiyor. Çerkezköy’de insanların artık kanıksamaya başladığı su patlakları ve su kesintilerinin kesin çözümü için yapılması gereken tek şey ise, doğru bir altyapı yatırımı. TESKİ tarafından Çerkezköy’ün altyapısı değişmezse vatandaş daha çok susuz kalacağa benziyor. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 747 65 10