Yontar: Valilik soruşturma başlatmış, konunun takipçisi olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın okullarda yapılan parti propagandası ile ilgili yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yanıt geldi.

19.04.2024 11:33:00 0
Yontar: Valilik soruşturma başlatmış, konunun takipçisi olacağım

CHP Tekirdağ Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e okullarda yapılan parti propagandası ile ilgili yazılı soru önergesi vermişti. 

 

“BU YAPILANLARIN HİÇBİRİ ETİK DEĞİLDİR”

 

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel’in Çorlu'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte ilçedeki liselerde seçim propagandası yaptığını belirten Milletvekili Nurten Yontar, “Bu yapılanların hiçbiri etik değildir. Bilim Yuvaları olarak kabul ettiğimiz okullarımız iktidarın reklam alanı haline getirilmiştir” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na birtakım sorular yöneltmişti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar yazılı soru önergesinde; “Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayının okullara giderek parti propagandası yapması etik midir? Devlet Memurları Kanunu’na göre siyaset yapması yasak olan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yanında bir siyasi kişilik ile okullarda siyasete izin vermesi hususu hakkında idari soruşturma açılacak mıdır? Bilim yuvaları olarak kabul ettiğimiz okullarımız iktidarın reklam alanı mı olmuştur” sorularını yöneltmişti. 

 

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

 

Milletvekili Yontar’ın soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan cevap geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Tekirdağ Valiliği tarafından konuya ilişkin araştırma başlatıldığı ve araştırmanın halen devam ettiği kaydedildi. 

 

“ÇABA HARCAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yontar, “Tekirdağ Valiliğince konuya ilişkin olarak verilen cevapta, Valilik tarafından 21.03.2024 tarihinde araştırmanın başlatılmış olduğu ve halen devam ettiği belirtilmiştir. Biz de konunun takipçisi olacağız. Tekirdağ’ımızın her türlü sorununu gündeme getirmeye ve çözülmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10