Yüceer: Tekirdağ dünyanın en güzel şehirlerinden biri

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Süleymanpaşa’nın Değirmenaltı Mahallesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Tekirdağ 4.07.2024 16:04:00 0
Yüceer: Tekirdağ dünyanın en güzel şehirlerinden biri

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Gençlik Buluşması’nda gençlerin fikirlerinin kendileri için çok değerli ve yol gösterici olduğunu söyledi. 

 

“GENÇLER İÇİN GAZA BASACAĞIZ”

 

Yüceer, “Gençlerden öğreneceğimiz çok şey var ve onların geleceği için yapacağımız çok hizmet var" diyen Candan Başkan, hayata geçireceği projeleri şu sözlerle müjdeledi: "Tekirdağ'da yeni gençlik merkezleri, yaşam alanları yurtlar ve uygun fiyatlı kent lokantaları yapacağız. Herkes için eşit eğitim ilkesiyle evlatlarımıza kaliteli eğitim veren kreşler inşa edeceğiz. Ayrıca gençlerin sosyal aktivite alanlarını artırmak ve daha yeşil bir Tekirdağ için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ben buna vites yükseltmek diyorum. Tabiri caizse gençler için gaza basacağız" dedi. 

 

“GENÇLİK BULUŞMALARINI DAHA SIK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ” 

 

Gençlik buluşmalarını daha sık gerçekleştireceklerini belirten Yüceer, “Sizlerin her anlamda talebinizin başımızın üstünde yeri var. Belki bir deneyim paylaşma olabilir, bir sorunun çözümü olabilir, şehrimize dair sizlerin projeleri olabilir. Bu, bizi çok mutlu eder. Ben gerçekten siz kıymetli gençlerimizden çok feyz alıyorum ve faydalanıyorum. Gençlik çok başka bir şey. Sizlerin enerjisi ve dinamizmi bizim motivasyonumuzu artıran etkenlerin başında geliyor. Bu anlamda anlamda ihtiyaçlara göre, bu buluşmalarımızı periyodik aralıklarla düzenleyebiliriz” dedi.

 

 

 

“SİZLERDEN GELEN TALEPLERE ARACILIK YAPACAĞIZ”

 

Yerel yönetim hizmetlerinde üniversiteden faydalanmak istediklerini vurgulayan Candan Yüceer, “Bugün rektörümüzü ziyaret ettim. Özellikle her alanda ortak projelerle üniversitemizden faydalanmak istediğimizi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, bize düşen bir paydaşlıkta sonuna kadar üniversitemizin, gençlerimizin, şehrimizin yanında olmak istediğimizi dile getirdim. Kıymetli rektörümüz de aynı duygularla bize yaklaştı. Umarım bu süreçten sonra da sizlerden gelen taleplere aracılık yaparız. Mavi gözlü, güzel kentimizde sizlerin kendini rahat ve mutlu hissetmesi bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

 

SAHİLDE DÜZENLEME YAPILACAK 

 

Süleymanpaşa’yı boydan boya bir sahil hattıyla buluşturmak istediklerini belirten Yüceer, “Mevcut sahilimizde bir düzenleme yapacağız. Barış ve Özgürlük Parkı’mız var. Onun düzenlemesini yaptık. Orada mevcut, eski bir amfi tiyatro var. Onun da inşallah düzenlenmesini yapmayı arzu ediyoruz. Bir proje yapıp oranın üstünü kapatmak istiyoruz. Hem konserler için hem resmi bayram programlarımız oluyor. Gerçekten mevcut hali hem fiziksel olarak bize yakışmıyor hem de yeterli gelmiyor. Ama onun dışında Süleymanpaşa’mızın sahilini dolgusuyla beraber, boydan boya bir sahil hattıyla buluşturduğumuzda çok şey yapabileceğiz. Yaşam alanları yaratabileceğiz. Bunu iyi planlamamız lazım. Sadece yeşil alanla olmuyor. Siz gençlerimize sosyal aktivite alanları da lazım. Her yaş grubu kendine dair bir şeyler istiyor. Kadınlar, engelliler, yaşlılar hepsi kendi ihtiyaçlarına göre bir şeyler istiyor. Siz gençlerimizin farklı talepleri oluyor. Bu taleplerin hepsine karşılık verebileceğimiz yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Sahillerimizle özel olarak ilgileneceğiz. Kentin ve sahilin buluşmasını çok istiyorum. Ama iki denize komşu olan bir şehirde denizlerden daha fazla faydalanmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun için inşallah sizlerin de projelerinden faydalanacağız. Her türlü talebiniz bizim için çok değerli ve kıymetli. O anlamda bu buluşmalar, hem sizin hem de bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“ÖNÜMÜZE KOYULAN TÜM ENGELLERİ AŞACAĞIZ”

 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla direkt olarak vatandaşa dokunan projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Yüceer, “Tasarruf tedbirleri yayınlandı. Araç kiralama, bina yapma, hizmet ve proje üretme konularını tasarruf tedbirleri sürecinde yapamayacağımız söyleniyor. Ama biz sizlere yurt sözleri, kreş sözleri verdik. Yapamazsın denildiği için durmayacağız. Biz istiyoruz ki, bu hizmetleri yapalım. Bu duruma bir çözüm bulacağız. Fakültenin karşısında yer baktık çok güzel gençlik yaşam merkezi yapılabilecek yerimiz var. Onunla ilgili bir projelendirme çalışması yapıyoruz. Yeşil alanı bol, açık hava sineması olan, spor kompleksi olan, kafesi olan bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra kent lokantası kurmayı arzu ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Gıda, Tarım Anonim Şirketi üzerinden inşallah aşevi kuracağız. Ben özellikle dar gelirli yurttaşlarımızı ve siz gençlerimizi hem hijyenik hem doyurucu gıdaya ulaştırma noktasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmete alacağımız kent lokantalarıyla buluşturmak istiyorum. Kent lokantasıyla beraber kütüphanesi, kafesi, oyun alanları, dinlenme alanları ve içerisinde birçok kompleksi barındıran bir yaşam alanı inşa etmek istiyoruz. O bölgenin hemen altında yine bir yerimiz var. Buraya da yurt yapmayı planlıyoruz. Orayı barınma ihtiyacınızı karşılayacak şekilde düzenlemek istiyoruz. Kreşler yapacağız. Evlatlarımızın kaliteli eğitim alabileceği kreşler inşa etmeyi çok arzuluyorum. Bu projelerimiz hemen, ivedilikle bu yılın gündemine almak istediğimiz projeler. Çalışmalarına başladık. Önümüze koyulan tüm engelleri aşacağız” dedi. 

 

NOTLAR ALDI 

 

Yüceer, gençlerle daha fazla buluşmayı ve onların sesini daha çok duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Buluşma sırasında gençler, çeşitli konularda görüşlerini dile getirirken, Başkan Yüceer de bu görüşleri dikkatle dinleyerek notlar aldı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 

 


0282 747 65 10