Himmet ÇAKILCI


30 AĞUSTOS ZAFERİNİN ŞİFRELERİ

İstanbul hükümetinin Harbiye Nazırı Ziya Paşa, İngiliz teğmenden özür dilemesini emretmesi üzerine,apoletlerini sökerek nazırın masasına bırakıp “Artık emrinizi dinlemek zorunda değilim!” diyerek selam vermeden odadan çıkan Faruk Yüzbaşılar,


       Yarım saat içinde söz verdiği Çiğiltepe’yi alamadığı için intihar eden 57. Tümen Komutanı Albay Reşat beyler gibi nice Baş Komutan Mustafa Kemalin askerleri, 91 yıl önce 30 Ağustos Zaferini bu inançla tarihimize hayatları ile yazdılar. Bu zafer,vatan hainlerininve karanlık zihniyetlerinin de düşmanla birlikte denize döküldüğü bir zaferdir. Çünkü bu zafer… Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet devrimlerine giden yolu açmış, bugün yine üzerimizde toplanan kara bulutları dağıtacak inanç ve ışığın şifrelerini hala muhafaza eden bir zaferdir.
      Değerli okurlar,
      Zaman, zaman gündeme getirilen açılımların,Cumhuriyet değerlerimiz ve üniter yapımız üzerindeki öncü sarsıntıları,yaşanması muhtemel ana depremin büyüklüğü hususunda, toplumun her kesiminde tereddüt ve endişelere yol açtığı bir gerçektir. Ulusça yaşadığımız bu tereddüt ve endişelere partiler üstü bir anlayışla bakmamızın doğru olacağını düşünüyorum.
      Milli probleme dönüşen bu sürecin bilinmeyenlerine ulaşmanın yolu, problemin çözümünde bilinenler hanesine yazacağımız tarafların öne çıkan söylem ve icraatlarını, partiler üstü bir anlayışla tahlil etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda sizlerle tarafların öne çıkan bazı söylem ve icraatlarını paylaşmak istiyorum.Eli kanlı PKK terör örgütünün;
      -Silahlı militanları ile törenle sözde şehitlik açması,
      -Kurduğu sözde asayiş örgütü ile bölgede yol ve kimlik kontrolleri yapması,
      -Kurduğu sözde mali örgütle halktan ve işadamlarından vergi adıyla haraç alması, hatta zamanında ödemeyenlerden gecikme faizini tahsil etmesi veya işçilerini kaçırıp makinalarını yakması karşısında sadece “gereği yapılır” la geçiştirilmesi buna karşın sonuç alıcı operasyonlara tanık olunmaması,
      -Kuzey Irak’ta sözde Kürt Devleti ile kurulan ilişkiler, Suriye’nin içişlerinde taraf olmanın sonucu,kuzeyinde yine sözde bir Kürt Devletinin temellerinin atılmasıÜNİTER YAPIMIZIN yaşaması muhtemel ana depremin öncü sarsıntıları değil mi?
      Kurumlarımızdan T.C. ibarelerinin silinmesi, Atatürk ilke ve devrimlerinin önemsizleştirilerek laik, ve sosyal hukuk anlayışlarına aykırı kadın erkek ayrımları ve yaşam alanlarına müdahaleler CUMHURİYETİMİZİN yaşaması muhtemel ana depremin öncü sarsıntıları değil mi?
      Değerli okurlar,
      Cumhuriyetimizi ve toprak bütünlüğümüzü hedef alan Büyük Ortadoğu İhanet Projesiönündeki en büyük engel olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin,tüm bu sarsıntılara paralel olarak maruz kaldığı saldırı ve yıpratma çabalarınıda yine partiler üstü bir anlayışla tahlil etmeninyurtseverliğin gereği olduğunu düşünüyorum.
      Başta Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
                                                  
                                     

           Emekli Milli Eğitim Şube Müdürü
                                      Himmet ÇAKILCI  
0282 726 91 91
0282 747 65 10