Oğuz Güzel


BAŞARININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMADAN, SPORU CAZİP HALE GETİREMEYİZ.


Değerli Çerkezköy halkı, Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Sayın Şaban KARDEŞ ve Haber Müdürü Sayın Faik Onur KAYA Bey’lerin, destekleriyle birlikte, bundan sonra, bu köşede, özellikle ilçemizde, ve Trakya’da, Uzakdoğu sporları (taekwondo, kick boks, muay thai, wushu) alanındaki gelişmeleri sizlere aktaracağım.

Kendim bizzat, birden fazla Uzakdoğu spor branşında, antrenörlük ünvanım mevcut ve bu çeşitliliğe sahip olmak da, beni sportif yünden çok olgunlaştırdı. Spora, her branştan bakabilme, her branşın kendi içindeki gelişmeleri, kimlerin hangi branştaki spora daha uygun olabileceği, branşlar arasındaki farklılıkları görebilme alanında, her gün kendimi geliştirebilme, tüm tecrübelerimi, öğrencilerime aktarabilme fırsatı edinmekteyim. Bundan sonra, ilçemizi ve Tüm Trakya’yı, bu köşeden bilgilendirmek için, elimden gelen çabayı göstereceğim.

Türkiye Kick Boks Federasyonu'nun 2020 yılı faaliyet programında, 11-19 Ocak 2020 tarihleri arasında, Antalya ilinde yapılacak olan Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası mevcut. Bu turnuva içerisinde, birden fazla kategorilerde, Türkiye’den birçok sporcu katılacak. Biz de Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak, 7 adet sporcu ile, ilçemizi en güzel şekilde temsil etmek için yarışacağız. Katılımcı kulüplerin hepsi, turnuvadan derece alabilmek için kıyasıya yarışacaklar. Kick Boks alanında, yarışmalara katılabilmek için, çok yoğun antrenman döneminden geçmeniz, uzun yıllar bu spora gönül vermeniz, sabırlı ve acıya dayanıklı bir yapınız olması gerekiyor.  Kıck Boks Sporu’nda başarılı olabilmek için, Antrenör – Öğrenci – Veli üçgeni, çok iyi bir iletişim kurmalıdır. Bu üçgenden birinde yaşanacak kopukluk, öğrencinin başarıya ulaşmasını engeller.

 

Gelelim, madalyonun öbür yüzüne, sporcular, Antalya’daki Kick Boks Turnuvası’na katılabilmek için, zaten çok yoğun antrenman geçiriyorlar, işlerindeki, derslerindeki yoğunluğu bahane etmiyorlar. Yarışma zamanları, yarışmalara katılma bedelleri, yol, yemek, konaklama bedelleri, sporcuların, velilerin, kulüplerin önünde, çok büyük sorun teşkil etmekte. Bunların yanında, sporcuların kimisi, işlerinden ücretsiz izin almakta, öğrenci olanlar ise derslerinden geri kalma durumuyla karşı karşıya kalmakta. Tekrar ediyorum, Kick Boks sporunu, hiçbir sporcu vakit geçirmek için yapmaz, zaten vakit geçirmek için kimse, Kick Boks sporu yapmayı düşünmez. Spora yeni başlayan öğrenciler ve velileri, bahsettiğim bu zorlukları gördüğü zaman, kendilerinde spora karşı bir soğuma, hatta sporu bırakma fikri doğabilmekte.

İşbu sebeple, yarışmalara katılacak öğrencilere, belli kıstaslar eşliğinde, yardımlar yapılmalıdır. Sporcudan, sporculuk süresi, daha önceki yarışmalardaki performansı, müsabaka esnasındaki videoları incelenerek, hiç olmazsa, belli miktarlarda yardımlar yapılmalı. Böyle bir durum, ilçemizdeki yoğun olan genç nüfusun spora yönelmesini, sporcu sayısının artmasını sağlayacaktır.

Yazıma son vermeden önce, turnuvaya katılan tüm sporculara ve kulüplerine sonsuz başarılar dilerim.

0282 726 91 91
0282 747 65 10