Şaban Kardeş


Çerkezköy’de seçimi kim kazanır demiştim ya, buyurun üçüncü raunda

Yurt genelini etkisi altına alan yerel seçim havası, genel seçimleri aratmayan bir atmosferde geçerken, güçlü ve zengin adayların etkili seçim kampanyaları yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de her sokakta ve her etkinlikte kendini gösteriyor.


Çerkezköy Belediye Başkanlığı için en güçlü adaylardan biri olan Vahap Akay’ın ve Abdullah Öğe’nin ardından, AK Parti ile yollarını ayırıp Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak bağımsızlık meşalesi ile günlerdir Çerkezköy sokaklarını arşınlayan Ahmet Yıldız da Akay ve Öğe gibi Atatürk Kültür Merkezi’nde sevenlerinin ve seçmenin karşısına çıkarak, canlı yayında Çerkezköy’ün eksik yatırımlarına yönelik benzer bir proje tanıtımı yaptı. Salonu belki Akay kadar dolduramadı, Öğe kadar fulleyemedi ama enteresan bir şekilde salonda birkaç koltuk dışında pek de boş yer yok gibiydi.

 

Yıldız’ın projelerinin birçoğu da Akay ve Öğe gibi Çerkezköy’de ihtiyaç duyulan yatırımların değişik varyantlarından oluşuyordu. Ama en çok dikkat çeken proje ise Kocameşe Mesire Alanı’ndaki projesi idi.

 

Konuşmasına Akay’a çatarak başlayan Ahmet Yıldız, “Bir belediye başkanının kapısı olmaz. Halkla belediye başkanı arasında randevu olmaz. Halk öğretmendir, belediye başkanı öğrencidir. Tarihte görülmemiştir öğrencinin öğretmene randevu verdiği. Rabbim nasip ederse belediyeyi kazanırsak, ilk yapacağımız iş belediye başkanının makamındaki kapıyı sökmek olacak. O kapı tüm vatandaşlarımıza açık olacak” ifadeleri ile Vahap Akay’ı halka randevu vermemekle eleştirip, kapıyı söküp atacağına vurgu yaparken, Yıldız salondan ilk alkışı bu çıkışı ile aldı.

 

Konuşmasını doğaçlama yapan Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, “Bizim milletimiz çok asil bir millettir. Sen işini çok iyi yaparsan beş sene sonra broşür dağıtmaya gerek yok, o millet seni bırakmaz zaten. Siyasette şu anda belediye başkanı adayı olanların birçoğundan daha tecrübeliyim. Vahap beyden de Abdullah Öğe’den de tecrübeliyim, 22 yıldır siyasetteyiz. Halkımızın sorunlarını çok iyi bilen bir kardeşinizim. 10 sene önce, 15 sene önce olması gereken projeleri bugün anlatıyoruz. 571 sene önce Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürüttü, yıl 2024 olmuş, biz hala yol, su, park konuşuyoruz. Biz meydanlara indiğimizde bizim arkamızda bir genel başkan yok, bir parti bayrağı yok. Biz sadece bize gönül verenlerle ve gerçek anlamda Çerkezköy’de halk belediyeciliği ile yola çıkan dostlarımıza, ağabeylerimize sahibiz” dedi. 

 

Yarışı rakipleri Akay ve Öğe ile eşit olmamasına rağmen “Biz bize yakışanı yaparız kimseden geri kalır bir yanımız yok. Biz siyasi partilerin kısır döngüsüne ve Ankara’nın aday dayatmalarına karşı çıkarak Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkanlığı için yola çıktık” diyen Ahmet Yıldız, tabiri caizse hem nalına hem mıhına vurarak adeta bir taşla üç kuşu indirmenin hesabını yaptığı tanıtım toplantısındaki konuşmasında Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’i, Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı olarak üçüncü dönem için yarışan Vahap Akay’ı hedef tahtasına koyarak, Cumhur İttifakı Adayı Abdullah Öğe’yi ise adeta yaylım ateşine tutup ağır bir dille eleştirdi.

 

Yıldız; “Demişler ki ‘Ahmet Yıldız oy bölmek için çıktı’ Kişi kendinden bilir işi. Onlar siyaset meydanında bizimle antrenman yapamazlar, onlar daha çok çaylaklar. Onlara tek bir şey söylüyorum. Ben 40 yıldır Çerkezköy’de yaşıyorum. Hiçbir şey yapmayıp Kızılpınar’da kendime açmış olduğum seçim irtibat bürosunda hiç masraf etmeden, hiçbir emek harcamadan orada otururdum, sadece 300-500 oy alırdım. Biz 12 mahallede gece gündüz geziyoruz. Eğer bizim bölme gibi bir niyetimiz olsaydı 2019’da Abdullah Öğe gibi perde arkasından masalarda iş çevirir AK Parti’ye kaybettirirdik. Ahmet Yıldız’ın tarihinde kirli siyaset yok. Eğer Ahmet Yıldız o koltuğa kirli siyasetle oturacaksa Allah bana o koltuğu nasip etmesin. Hiçbir kelimemde iftira olmaz, karalama olmaz. Biz hizmet etmek için siyaset meydanında er meydanı gibi savaşırız. Demişler ki ‘31 Mart gelmeden Ahmet Yıldız çekilecek’ Bağımsız Belediye Başkan Adayı çıkmamın tek sebebi bir tarafta samimiyetsiz Abdullah Öğe, bir tarafta iki dönemdir Çerkezköy’ü yönetemeyen beceriksiz CHP belediyesi, Vahap Akay. Bizlere ‘bağımsız olarak bu millete hizmetkâr, bu millete kardeş, bu millete evlat, bu milletin yarasına merhem olacak bir kişi lazım, bir yiğit lazım. Bu yiğidin de arkasında dağ gibi ordu lazım’ dedik, er meydanına indik. Bizlerin gün geçtikçe büyüdüğünü gören o gruplar türlü türlü karalamalara başladılar. 31 Mart akşamı sandıklar açılana kadar her sandığın yanında bir kardeşimiz olacak. Biz burada şahıslarla yarışmıyoruz. Benim rakibim Abdullah Öğe, Vahap Akay değil. Olamazlar da. Ben burada bağımsız aday olarak partilerle yarışıyorum” sözleriyle hem Akay’a hem de Öğe’ye “31 Mart akşamına kadar ben burada sizler gibi kazanmak için yarışacağım, ben de sizler kadar para harcıyorum” diyerek ardı ardına gönderme yaptı.

 

Milletin parti belediyeciliğinden bıktığını söyleyen Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yıldız, “Artık millet parti belediyeciliğinden bıktı. Millet halk belediyeciliği istiyor. Bağımsız belediyecilik istiyor. Ankara’dan talimat almayacak belediyecilik istiyor. Ben de halkın isteğine kulak vererek bağımsız aday olarak bunların karşısında alternatif olarak halkımızın huzuruna çıktım” dedi.

 

Sanayi sitesiyle ilgili konuşan Yıldız; Akay, Öğe ve Cüneyt Yüksel’i eleştirerek “Vahap Akay geçen gün sanayi sitesine gitmiş, ‘Biz sanayi sitesiyle ilgili projelerimizi yapacağız, Sanayi Bakanlığı’na götüreceğiz. Bunu hayata geçireceğiz’ demiş. Sanayi sitesi sorunu Çerkezköy’de 15-20 yıldır var. 10 yıldır da sen belediye başkanısın. Sayın Akay, esnafımı, vatandaşımı kandırma. 10 yıldır yapmadığın projeyi bugün mü hayata geçireceksin? Halkı kandırmaya, halka yalan söylemeye hiç kimsenin hakkı ve haddi yok. Aynı şeyi Abdullah Öğe de söylemiş. Ya Abdullah Öğe, siz şaka mısınız? Siz belediyeyi yönetmeye talipsiniz. Bilmiyorsanız gelin eğitim vereyim. 5 sene Çerkezköy’de ilçe başkanlığı yaptın, Cüneyt Yüksel, sen de 5 sene il başkanlığı yaptın. Eğer derdiniz halka hizmetse, derdiniz Hakk’a hizmetse, derdiniz Çerkezköy’de esnaflarımızın mağduriyetini gidermekse sen ilçe başkanıydın, sen il başkanıydın, Ankara’da da Sanayi Bakanı vardı. Vahap Akay ve Kadir Albayrak’la dört kişi birleşip Çerkezköy’e bu hizmeti getirseydiniz. Kim vardı önünüzde engel, Ahmet Yıldız mı engeldi? Çerkezköy halkının, ihtiyaçlarını, sorunlarını, sıkıntılarını biliyorum. Sizlerle hayallerimi, Çerkezköy’de yapmak istediklerimi paylaşıyorum biz Çerkezköy’ü vizyon kent yapacak projelerimizi anlatacağız halkımızdan bir oy isteyeceğiz çünkü biliyoruz ki bir oy her şeyi değiştirir” dedi. Projelerini kamuoyu ile paylaşan Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, Çerkezköy halkından ve seçmeninden oy istedi.

 

Akay Geleneği Bozmadı

 

Çerkezköy Belediye Başkanlığında ilk mitingini 10 yıl önce Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden başlatan ve yine 5 yıl önce de seçim mitingini aynı mahalleden başlatan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 3. dönem için de geleneği bozmayarak seçim startını pazartesi akşamı soğuk havaya rağmen ertelemeyerek yine Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden verdi. Coşkulu ve kalabalık Bağlık mitingi ve tempolu Fatih mitinginin ardından coşkulu bir mitingi daha Veliköy’de geride bırakan Akay, kendine has üslubu ile meydanlarda rüzgar estirmeye devam ediyor. Veliköy’de dönemin Veliköy Belediye Başkanları Hayrettin Dönmez, Efrahim Yeşil ve Hanifi Belindir tarafından bir türlü becerilip yapılamayan ve adeta 25 yıl boyunca kaderine terk edilen Veliköy Hizmet Binasını adam ederek açmanın haklı gururu ile gece saat 22.00’de Veliköy halkı ile kurdeleyi kesen Akay, miting sonrası mahalle sakinleri ile mobilya montajları devam eden ek hizmet binasını gezdi.

 

Sahneye “alnımız ak başımız dik çıktık” diyerek çıkan Vahap Akay, mitinglerinde 10 yılda yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatarak önümüzdeki dönem için Çerkezköy halkına yapacaklarını da paylaştı. Halkı yenilenen, güzelleşen bir Çerkezköy ile buluşturduklarını söyleyen Akay, “Biz bu zorlu işlerde, zahmetli işlerde çalışırken, zorlu yollardan geçerken, esnafımızla, vatandaşımızla el ele verdik. Zor mücadelede esnafımızla zor günler geçirdik. Bu zor mücadele bizlere destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Çerkezköy’ün geleceğine hizmet etme mücadelesi vereceğini bir daha vurgulayan Akay, Cumhur İttifakı Adayı rakibi Abdullah Öğe’ye yüklenmeden önce “Kimse merak etmesin bu millet kimi kazandıracağını çok iyi bilir” diyerek, milletin ona olan güveninin ve onun seçmene olan inancının altını çizdi. 

 

Aynı konuşma içinde isim vermeden Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adaylarından Aktaş Güler’e de gönderme yapan Akay “Bu millet kimin kaybettirme mücadelesi verdiğinde çok iyi bilir, hiç kimse merak etmesin” diyerek milletin ferasetinin her şeyin üstünde olduğunun altını çizdi. 

 

Akay, “Şimdi rakibimiz demiş ki; Heykelde derecelerimizin olduğunu söylemiş. Rahatsız olduğu heykel hangisi ben merak ediyorum. Açıklamasını bekliyorum. Soruyorum, rahmetli Bülent Ecevit’in heykeli mi seni rahatsız etti? Alparslan Türkeş’in heykelini yaptık, ondan mı rahatsız oldun? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in heykelini yaptım, ondan mı rahatsız oldun? Açıkla. Yoksa, Çerkezköy’ün girişinde heybetiyle duran, Çanakkale’ye çakmak çakmak gözleriyle bakan, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten mi rahatsız oldun? Atının üzerinde, ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinden mi rahatsız oldun? Çık ve açıkla” çıkışıyla Öğe’yi bir kez daha gafil avlarken, her mitinginde isim vermeden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı “işçileri ekmekleri ile tehdit etmekten vazgeçin” diyerek uyaran Akay; “Sendikaların, çalışanları baskı altına alarak, etkilemeye çalıştıklarını görüyorum. Buradan sesleniyorum. Adını açıklayacağım demiştim. Buradan Kale Kilit çalışanlarına sesleniyorum. Hiç merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Baskılara boyun eğmeyin, baskılarla oy alacağını zannedenler avucunu yalarlar. 1 Nisan’da özgür iradenizle oy verin, yanınızdayız, hemen yakınınızdayız” dedi. 

 

FABRİKA SAHİPLERİNE SESLENDİ: ‘ÇALIŞANLARINIZA SAHİP ÇIKIN’ 

 

Fabrika sahiplerine de seslenen Akay, “Çalışanlarınıza sahip çıkın. Sendika temsilcileri, yaptıklarınızdan vazgeçin. Bu milleti rahat bırakın. Baskı altında oy alacağınızı düşünüyorsanız avucunuzu yalarsınız. Biz 10 yıl boyunca Çerkezköy’ün sokaklarında, caddelerinde annelerimizle, ablalarımızla, kardeşlerimizle birliktelik kurduk. Bugün kim kiminle ne ittifakı kurmuş ben bilmem. Biz yol arkadaşlarımızla, milletimizle beraber ilmek ilmek gönül ittifakı kurduk. O gönül ittifakının izinde, gönül ittifakını büyüte büyüte 2024’ten 2029’a taşıyacağız” dedi.

 

Yıllardır Vahap Akay ile aralarında soğuk savaş olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, Fevzipaşa mahalle iftarına sürpriz yaparak katılınca, CHP’liler adeta hem Çerkezköy’de hem de Büyükşehirde şimdiden seçimi kazanmışçasına bayram etti.

 

Öyle ki ikili belki de 10 yılda birbirlerine bu kadar yakın olup bu kadar samimi görünen pozu geç de olsa verdiler. Sadece aynı stantta yemek dağıtmakla kalmayan Akay ve Yüceer’in yan yana oturup vatandaşlarla birlikte iftarlarını açmaları, ikilinin arasındaki buzların çözülmeye başladığını gözler önüne serdi.  Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı için “Ben de buranın bir evladı olarak şunun sözünü veriyorum sizler İrfan başkana destek olduğunuzda ben de Kapaklı’nın sonuna kadar yanındayım” cümlesini  sarf eden Candan Yüceer, aynı cümleyi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay için kurar mı bilmem, o bu cümleyi kurarsa seçime 11 gün kala Vahap Akay da Çerkezköy’de ve diğer ilçelerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer için el ele verip o da ona oy isterse CHP açısından sorun gibi görünen Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak da hayal olmaktan çıkar.

 

Bitirirken sahurda sosyal medyada izlediğim videoda Cumhur İttifakı Adayı Abdullah Öğe’nin rahmetli Kemal Sunal’ın Çöpçüler Kralı filminin müziği eşliğinde çöplerin yanından geçişi, çamurdan ya da sudan atlamaya çalışmasına çok güldüm. Güldüm gülmesine de hani derler ya gülerim ağlanacak halime. İşte benim gülmem tam da böyle bu arada.

 

Öğe’nin sosyal medyasındaki takipçi sayısı X’de (eski adıyla Twitter) 1590, Instagram’da 8589 ve Facebook’ta sadece 2800 kişi iken, 10 yıldır belediye başkanlığı yapan ve önümüzdeki 5 yıl için bir kez daha Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday olan, başta kadın ve gençlerden oluşan gönüllüler ordusu ile sahada olan Akay’ın sosyal medya takipçileri ise X’te 13 bin 605, Instagram’da 46 bin 300, Facebook’ta 59 bin. Takipçileri de en az onlar kadar sahada efor sarf ediyorlar.

 

Ha bu arada Çerkezköy’de seçimi kim kazanır sorusunun cevabını birinci rauntta vermiştim, aynı sonucu burada bir kez daha yazmayacağım. Ama bugünden en az 10 bin oy farkla Akay alır’ dersem bir çoğunuz bana kızabilirsiniz ama bence bana değil kendinize kızın. Ben ya da biz hatayı nerede yaptık diye varın 1 Nisan 2024 sabahını bugünden siz düşünün…

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10