Himmet ÇAKILCI


DERS ALINMAYAN TARİH TEKERRÜR EDER

Tarih, ulusların ders alması gereken bir bilgi hazinesidir. Aynı zamanda yeterince ders almayanlar içinde sadece tekerrürden ibarettir.


       1.Dünya Savaşında sonunda elinde sadece yoksul ve bitkin bir Anadolu kalmış olan Osmanlı İmparatorluğu, yarı sömürge bir imparatorluğa razı gelmişti.

      30 Ekim 1918’de Mondros’ta imzalanan mütareke antlaşması, aslında Osmanlı Devleti’ne ve Türkler’e karşı ortaçağ haçlı anlayışının şifrelerini gizliyordu.
      Aynı şifreler, bugünde Cumhuriyetimiz ve ülke bütünlüğümüzü hedef alan Büyük Ortadoğu Projesinde deşifre olmaktadır.
      Dün, Mondros’la hayata geçirilen politikalar, bugün Büyük Ortadoğu Projesi süreci ile yaşadığımız kara bahar tesadüf mü? Tekerrür mü?
      Dün Mondros’un ilk adımında, 337.000 askeri terhis edilerek Osmanlı orduları dağıtılmış, silahları toplanmış, donanması gözaltına alınmıştı.
      Bugün, Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı başta işgal medyası olmak üzere ihanet odakları tarafından asimetrik bir savaş yürütüldüğü en tepedeki komutanlar tarafından dile getirilmiştir. Kozmik odalarına girilmiş, komutanlarımız uzun tutukluluk süreleri ile hukuk ve adalet arayışına mahkûm edilmişlerdir. Komuta kademesi zafiyeti içerisinde adeta amiralsiz bir donanma yaratılmıştır. Görev başında kalabilen yüzlerce komutanın ise disiplin soruşturmaları ile buhar çıkışları kapatılmış buhar kazanı gibi bunaltılması…. Tesadüf mü? Tekerrür mü?
      Dün Mondros’la, Ermeni kıyımı yaptıkları veya İngiliz esirlerine kötü davrandıkları ileri sürülerek, asker ve sivil birçok yönetici İngilizlerce tutuklanmış ve Malta’ya sürülmüştür.
      Bugün, Silivri ve Hasdal’da aydınlarla birlikte hukuk savaşı veren birçok komutanın PKK’lı teröristlere kötü davrandıkları ile suçlanmaları teröristlerin gizli tanık olarak iddiaları… Tesadüf mü? Tekerrür mü?
      Dün, Mondros’un açılımlarından güç alan azınlık çetelerinin talepleri ve katliamlarına karşı halkın tepkisi sonucu Anadolu’da asayiş bozulmuştu. Azınlıkların taleplerini birlik hissi yaratmaya çalışarak padişahın öğütlerini aktarıp sözde istikrar ve bütünlük sağlamak için görevlendirilen Anadolu Heyet-i Nasiha Heyetleri ile bugün açılım ve PKK ile yapılan pazarlık süreci tepkilerine karşı halkı ikna için Anadolu’yu dolaşan Akil İnsanlar….. Tesadüf mü? Tekerrür mü? Olduğuna gelin sizler karar verin.
      Tüm bunlar tekerrür ise Cumhuriyetimizden, bölünmez bütünlüğümüzden yana herkesin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-yı Hukuk Derneği gibi Milli Merkezlerde birleşmesi tesadüf olabilir mi?
      Değerli okurlar,
      Mondros Mütarekesi ile yok etmek istedikleri Türk Ulusunu, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük ateşiyle Cumhuriyetle taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve eserleri Anadolu’nun sonsuza kadar yanacak meşalesi olacaktır. Büyük Önderin gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 94. Yıldönümü TÜM ULUSUMUZA kutlu olsun.
                                                     Himmet ÇAKILCI
                                               Emekli Milli Eğitim Şube Müdürü
0282 726 91 91
0282 747 65 10