Himmet ÇAKILCI


GÜN GEÇMİYOR Kİ…

Yükseköğretim öğrencilerinin barınma sorunları dururken; “Reşit olmuş kız ve erkek öğrencinin aynı evi paylaşması” gündemiyle ortalık yine toz duman.


     Yüzde biri geçmeyen bu yaşam biçimine bireysel anlamda farklı nedenlerimiz de olsa, yüzde doksan dokuz oranında tasvip etmediğimizi söylemek, yanlış olmaz sanırım. Ancak böyle olsa da Anayasamızın Özel Hayatın Gizliliği (md.20) ve Konut Dokunulmazlığı (md.21) ile teminat altına alınmış, Özel Hayatın Gizliliği ve Korunmasına müdahale teşebbüsü hem kuvvetler ayrılığı ilkesi, hem de hukuk devleti anlayışı ile çelişmez mi? Hele, helebazı bölgelerdeyaygın olan imam nikahlı çok eşlilik gibi gayri meşru yaşamınolumsuzluklarıyerine yüzde biri geçmeyen yaşam tarzına öncelik vermek ne kadar isabetlidir?
      Evet, bu toz duman içinde, Devlet Nişanı'ndan, Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin ve T.C. ibaresinin çıkarılması, önemli Devrim Kanunlarından biri olan Tekke ve Zaviye Kanununun iptali teklifiacaba gözlerden mi? kaçırılıyor. 
      Değerli okurlar,
      Gün geçmiyor ki, üniter yapımızı hedef almayan bir gündem olmasın.
      Gün geçmiyor ki, Laik Cumhuriyet değerlerimizi hedef almayan bir gündem olmasın.
      Gün geçmiyor ki, ulus olma değerlerimizi hedef almayan bir gündem olmasın.
      Peki, farklılıklarımızı Cumhuriyetimizle çatıştıran ve kutuplaşmaya dönüştüren bu hamleler niye?
      Bu gündemler neyin hesaplaşması?
      Bu gündemler hangi projenin hesapları?
      Tüm bu hamleler karşısında, sönmüş mangalda kül bırakmayan kimileri bazen susarak, bazen alenen destek vererek, kimileri bizim projelerimizin kötü kopyası diyerek adeta deşifre edilmemiş payanda eş başkanlık görevlerini mi? ifa ediyorlar, anlayamıyorum.
      Her şeye rağmen, 29 Ekimlerde Cumhuriyetlerine, 10 Kasımlarda Ata’sına sahip çıkan milyonlar uyuyan devin artık uyandığını göstermesi mutluluk verici. Türk Milleti’nin Cumhuriyetini ve Ata’sına sözde değil, özde sahiplenmiştir. Dağlardan, taşlardan, kitaplardan çıkarsalar da kalplerimizden söküp çıkarılamayacağının destanı yazılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
     
     
                                                     Himmet ÇAKILCI
                                               Emekli Milli Eğitim Şube Müdürü
0282 726 91 91
0282 747 65 10