Ünal BOLAT


Çiçekler kadar çocuklar da önemli


Sevgili okuyucular,

Cumhuriyetin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 76. yıldönümünde bir kez daha şükranla yad ederken ülke olarak çevremizde yaşanan hayli sıkıntılı sürece rağmen, ekonomik ve siyasal istikrarın sağlanması açısından büyük çabaların sarf edildiği bir süreçten geçiyoruz.

Bu açıdan ilçemizdeki gelişmeleri özetle değerlendirdiğimizde Çerkezköy Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısında 2015 yılı için öngörülen 75 milyon küsur bütçesini sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20. Kuruluş yıldönümünde Kurucu Başkan Ömer Kılınç’ın “Bugün artık dünyanın birçok ülkesine Türk markaları ile satış yapıyoruz” açıklamasını Çerkezköylü sanayicinin 20 sene gibi insan ömründe bile fazla uzun olmayan bir zaman içerisinde dünya ile entegre olabildiğinin göstergesi olarak değerlendiriyor ve sanayicimizle gurur duyuyoruz.

Tarım açısından Çerkezköy Yağlı tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal’ın yaptığı açıklamada kooperatif olarak 5 bin 100 ton Ayçiçek alımıyla hedefi tutturduklarını ve hatta geçtiklerini söylemesi de Çerkezköy’ümüz yüz güldürücü bir gelişme değil midir?

Bu arada TREDAŞ’ın Çerkezköy İşletme Müdürümüz Alpay Karaer’in aydınlatma ve elektrik konusunda Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı bilgilendirmesini ve enerji yatırımlarında yetersiz kalındığı ikazını gazetemizde yayınlamıştık. Bu ikazın haklılığına katılıyor ve yılda % 10 göç almaya devam eden ve büyüyen Çerkezköy’ün yararına bir istek olduğunu belirterek Sayın Başkanımızın bu isteği dikkate alacağını ümit ediyoruz.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerimizintrafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için denetimde olmaları da ayrıca memnuniyet verici bir çalışmadır. Zira geçtiğimiz hafta meydana gelen feci trafik kazalarını gördükçe bu tür denetimlerin devam etmesini ve hatta süreklilik kazanmasını temenni ediyoruz. Bu arada emniyet personelimize moral ve motivasyon vermek amacıyla Çerkezköy Polisevi’ndeverdiği etkinlik için de İlçe Emniyet müdürümüzSayın Murat Ogan’ı tebrik ediyoruz.

Sevgili okuyucular,

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte ilçemizde yaşanan aşure geleneği bu yıl da devam etti.Çerkezköy Belediyesinin 15 bin kâse aşure dağıtması olayı bir geleneği yaşatması açısından gerçekten takdire şayan bir organizasyondu. Aşure dağıtımına Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bizzat katılması ise organizasyonu taçlandırdı. Sayın Başkanımızı tebrik ediyoruz.  Bir tebrik de Çerkezköy Hacıbektaş Veli Derneği Başkanı ve yazarımız Seyyid Sinan Boztepe’nin de katıldığı,  Muharrem ayı münasebetiyle gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeklerinin sürdürülmesi için verilen gayretedir.

Öte yandan yine Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ana arterlerde kış sezonu çiçek ekim çalışmalarını  çevreci bir girişim olarak takdir etmekle birlikte bir hatırlatma yapmayı da kendimize görev addediyoruz. Malum belediye ekipleri kavşak, bulvar ve Atatürk Caddesi boyunca Kasımpatı ve Hercai menekşe olmak üzere toplam 20 bin çiçek ekimi yapıyor. Bu çiçekler için bir bütçe gerekiyor… Çiçek ekimine ayrılan bütçe gibi yaklaşmakta olan kış sebebiyle Çerkezköy’de aç ve açıkta bulunan kimsesiz, dul ve yetim ailelerin de hatırlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu ailelerin mağdur durumdaki çocuklarının tespit edilerek yardımına koşulması için da bir bütçe çıkartılmasının yerinde olacağını, hatta çiçekten önce çocuklu bu ailelerin çocuklarının öne çıkması gerektiğini düşünüyor ve önemsiyoruz. Çünkü çiçekler gibi çocuklar da tez solar.

Çocuklarımızın solmayacağı çiçek dolu bir Çerkezköy dileklerimizle hayırlı günler diliyoruz.

0282 726 91 91
0282 747 65 10