Oğuz Güzel


TAEKWONDO KUŞAK SINAVLARI'NDA VELİLERE ÖNEMLİ UYARILAR


Ülkemizde, şu anda, 2020 yılı 1. Dönem Taekwondo Kuşak Terfi Sınavları gerçekleştiriliyor.

Velilerin de büyük bir heyecanla takip ettiği kuşak sınavında, bir üst kuşağa geçen öğrenciler, sevinçlerini, velileriyle, kulüpteki sporcu arkadaşlarıyla ve antrenörüyle paylaşyorlar.

Sporcuların bir üst kuşağa geçmesinden, onlar üzerindeki emeklerin, gayretlerinin sonuçlarını almak hepimizi memnun ediyor.

Her kulüp gerçekleştirdikleri,  kuşak sınavının belgelerinin tam olması için, sürekli kendisini yenilemesi gerekir. Kuşak sınavına giren her öğrencinin velisinin de, antrenörlerine, kuşak sınavı hakkında sorular sormaları, çocuklarının kuşak aldığına dair belge istemeleri, antrenörleri tarafından, büyük bir memnuniyet ve olgunlukla karşılanmalı ve sorular cevaplandırılmalıdır.

 

Kuşak sınavının sonunda, velilerin, öğrencilerin, aldığı kuşaklarının takibatını nasıl yapabilecekleri hususunda, size net bilgiler aktaracağım.

 

Senin çocuğunun yaşı küçük, ona lisans çıkmaz, kuşak da alamaz, hele bir büyüsün de kuşak veririz şeklinde bir aldatmacaya, hiçbir velinin inanmaması gerekir. Taekwondo’da lisans çıkartma yaşı 8’dir. 8 yaşın altındakiler, SPORCU KARTI çıkartarak, bu sporu yapabilir. SPORCU KARTI SAHİPLERİ DE kuşak sahibi olabilir. 8 yaşın altında iken mavi kuşağa geçen bir çocuk, 8 yaşında iken lisansı çıktığında, lisansı mavi kuşaktan çıkar. 

 

Bir kere, her veli en başta şunu bilmelidir. Çocuğun kuşak sınavına alınması, ona, mutlaka, kuşak verildiği anlamına gelmez. Her veli, her öğrenci, sürekli olarak, kuşak sicilini kontrol etmelidir. 

Taekwondo’da, 1 yıl içerisinde, 3 kere kuşak sınavı yapılabilir. Antrenör, kuşak sınavına katılacak öğrencilerini, kendi kulüp sitesinden, kuşak sınavına dahil eder ve federasyona bildirir. Bildirmesinin devamında, Tekirdağ İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne, kuşak sınav sonuçları liste halinde, bunların kuşak sınavı bedellerini yatırdığını gösteren banka dekontunu iletir.

Kuşak sınavı esnasında, sınav komitesi de orada bulunmak zorundadır. 

Kuşak sınavı bittikten sonra, gerek öğrenci gerekse veli, kuşak sicil kontrolünü şu şekilde yapabilir: 

 

1. Antrenör Kuşak Sınav Sonuç Listesi’ni, Tekirdağ’a Gençlik Spor Müdürlüğü’ne onaylatıp, kulüpte, herkesin göreceği bir yere asmalıdır.

2. Türkiye Taekwondo Federasyonu, Sicil İşlemleri Birimi 0.312.310 15 57 arayarak, TC’SİNİ söyleyerek, kuşak durumu hakkında bilgi alabilir.

3. Türkiye Taekwondo Fedarsyonu’nun  Sicil Sistemi’ne giriş yaparak, sicil durumu öğrenilebilir.

0282 726 91 91
0282 747 65 10