Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Çerkezköy ilçe başkanlığının yanı sıra, iki defa milletvekilli aday adaylığı yapan, 2014 milletvekilliği seçimleri ön seçiminde Çerkezköy’de birinci olan, CHP’nin sevilen ve takdir edilen isimlerinden Hasan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği öğrenildi.

 

‘BENİM HERKESLE İRTİBATIM VAR’

 

Hasan Demir’in İl Disiplin Kuruluna sevk edilmesi, CHP kulislerine bomba gibi düşerken, Çerkezköy siyasetinde de şok etkisi yarattı. Yapılan davranışa bir anlam veremediğini belirten Demir; “Ben siyaseti ülkem adına yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Çerkezköy’de her kesimden insanla benim irtibatım var. Ben siyasi görüş ayırt etmeden insanlarla iletişime girdim. Herkese eşit mesafede oldum. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. Ben partime ve ilçeme emek vermişim, maddi manevi katkıda bulunmuşum. Partimi bir yerlere getirmek için çalışmışım. Çerkezköy’de kime sorsanız Hasan Demir kimdir diye, size verecekleri cevaplar bellidir. Herkesin ve her kesimin dertleriyle dertlendim ve yine öyle olmaya devam edeceğim” dedi.

 

‘HASAN DEMİR KİMDİR? DİYE BAKILMASI LAZIM!’

 

“Bir partinin akıl defterinin olması lazım fakat bu karar alınırken bu akıl defterine de bakılmamış. İl Disiplin Kuruluna sevk etmek istediğiniz kişi kimdir, neler yapmıştır? Bunlara bakılması lazım” diyen Hasan Demir şunları söyledi; “Ama görülen o ki, ne ilçe başkanı, ne belediye başkanları ne de milletvekilleri bu karar alınırken dahil olup görüş beyan etmemişler. Ben tüm bunlara anlam veremedim.  Ben ülkem için siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Beni Çerkezköy’de görenler kaldırım değiştirmiyor, gelip hasbihal edip öyle ayrılıyor. Partimiz kendi ayağına sıkıyor. Ülke genelinde seçimden başarılı çıkmış, yerelde başarılı çıkmış bir partide neden böyle bir karar alınır anlam veremiyorum. Yıllar içinde benim yaptığım ve doğru bildiğim şeyleri söylememin karşılığını bana böyle ödetmeye çalışıyorlar. Çerkezköy’de bu kadar yetkin ve yetişmiş insan var ama bir dinamizm yok bunun sebebi işte böyle alınan yanlış kararlardan kaynaklanıyor.”

 

‘BEN PARTİM ALEYHİNE ÇALIŞMA YAPMADIM, YAPMAM DA!’

 

Demir, kendisine yapılan tebliğin ardından savunma verip vermeyeceğiyle ilgili de önümüzdeki günlerde savunma vereceğini belirtti. Demir; “Ben partimin aleyhine hiçbir çalışmada bulunmadım. Aklıma gelen tek şey yerel seçim esnasında Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan ve eski bir CHP’li olan arkadaşımız Aktaş Güler’in seçim ofisinin açılışına katılmam olarak görüyorum. Başka bir türlü şey aklıma gelmiyor. Çünkü ben partim aleyhine çalışmadım, çalışmam da. Ben siyaset yaparken hep partiler üstü, insan odaklı siyaset yaptım. Bundan sonra da öyle siyaset yamaya devam edeceğim. CHP’deki yönetici arkadaşlarımız yaptıkları bu davranışlarla eleştirdikleri siyasi partilere benziyorlar. Eleştirdikleri ne varsa aynısı onlar yapıyor.”

 

TEBLİĞ EDİLEN YAZIDA NELER VAR?

 

Hasan Demir’e, İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Şenay Becerikli imzasıyla gönderilen yazıda şunlar söylendi; “CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 3 Temmuz 2024 tarihli toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde parti aleyhine yapılan çalışmalara dair tüzüğün ilgili maddelerine uyan fiiliniz gereği yine tüzüğün 63/5 maddesi uyarınca İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğiniz bildirilmiştir. Üzerinize atılı bulunan parti suç savından dolayı bilginize başvurularak savunma yapmanız gerekmektedir. İş bu yazının tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde atılı suç ile ilgili savunma, belge ve tanıklarınızı da ekleyerek İl Disiplin Kurulu’na yazılı savunmalarınızı ve dileminiz halinde 13 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan İl Divan Kurulu toplantısında sözlü savunmanızı sunabilirsiniz. Bilgi ve gereğini arz ederiz.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ