Gözden kaçırmayın

Fabrikada feci ölümFabrikada feci ölüm

Basın açıklaması gerçekleştiren Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, “ Özellikle denetim konusunda sıkıntılarımız var. Denetimler olmadığı müddetçe korsanın önü kesilmeyecektir. Zabıta ekipleri Kızılpınar’da denetim yaptığı zaman korsanlar başka yollardan haberleşerek kaçıyorlar. Bakın bu korsanların hepsinin adresleri bellidir. Biz bu UKOME’nin vermiş olduğu araçlara yol belgelerinin takibinin kolay olması açısından belediyeye hiçbir maliyeti olmayacak ve tamamen esnafa dayalı olacak şekilde takip cihazı takılması zorunluluğu getirmesini istiyoruz” dedi.

NEDEN DİRETİYORLAR

Gündoğdu, “ Takip cihazını taktığın zaman hiç kimsenin bir tarafa kaçamayacağını ve sistem üzerinden kimin nerede çalıştığını görecek. Daha etkili bir şekilde denetim yapılacak. Ama geçen yıl bu konuyla alakalı UKOME’ye başvurdum. Ayrıca meclis komisyonundan da geçtiğini sanıyorum. Ama bir şekilde uygulanmak istenmiyor. Bu kimler tarafından engelleniyor? Burada bir denetimsizlik var. Takip cihazını takıp da bu insanları kontrol almak kadar basit bir şey varken bu konuda halen neden diretiyorlar. Ben bunu anlamıyorum. Bu iş baştan sona kadar yanlıştır. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e bir kez daha sesleniyorum. Takip sistemini bir an evvel UKOME’den zorunlu hale getirip bu esnafın nasıl çalıştığını göreceksiniz. Bir an evvel ivedilikle bu işin olması şarttır” dedi.

ESNAFIN YANINDA OLMAK BÖYLE OLMAZ

Gündoğdu, “ Esnafı korumak böyle olmaz. Esnafın yanında olmak böyle olmaz. Esnaf bir kuruma ulaşmak için haftalarca, aylarca randevu istese randevu bulamıyor. Derdini anlatmaya kalksa derdini anlatamıyor. Bütün Büyükşehirlerde alt komisyonlara ihtisas odaları davet edilir ve görüşleri alınır. Bizleri ise ihtisas odalarının kapısından içeri bile sokmuyorsunuz. Görüşlerimize tenezzül bile etmiyorsunuz. Korsanların denetimini sağlamak istiyorsan araçlara bir an evvel takip GPS takip cihazını faaliyete geçir” diye konuştu.

ÇOK RAHATLIK SAĞLAYACAK

Esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Gündoğdu, “ Esnafın hakkı böyle olmaz. Candan hanım lütfen bu konuya el atınız. Artık bu esnafın önü tutulamaz bir hale geldi. Bizi çağırın ve dinleyin. Bu işin nasıl döndüğünü sizlere anlatalım. Dört tane zabıta ekibiyle Tekirdağ’ın 11 ilçesinde denetim yapamazsınız. Bu denetimsizliğin önü nereye gidecek? Takip cihazını mutlaka personel, öğrenci ve taşıma yapan araçlara takılması gerekiyor. Bugün öz malı alan bir esnaf 3-4 fabrikaya ayrı ayrı gidiyor. En büyük sıkıntı ise 8-10 kişilik araçlardır. Polis ve jandarma durdurduğunda ‘ ben bu insanları denize yada pikniğe götürüyorum’ diyerek uygulamadan kaçıyorlar. Sabahın altısında insan denize yada pikniğe mi gider. Ne olacak bu işin hali? Nereye gidecek? Bu esnafa bu kadar zulüm artık yeter diyoruz ya. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer bu konuya el atmadığı takdirde biz de esnaf olarak artık bir şekilde hakkımızı arayacağız. Sesimizi çıkaracağız. Büyükşehir Belediyesi'ne hiçbir şekilde maliyeti olmayacak bir şekilde takip cihazlarının bütün araçlara takılmasını istiyorum. Bunu rahat bir şekilde takip etmek varken sistem üzerinden takip etmek varken bu kadar zorluğa ne gerek var? Zaten bunu yaptığı zaman her şey şeffaf bir şekilde ortaya çıkacak. Nerede plakanın ihtiyacı olduğunu? Nerede trafiğin yoğun olduğunu? Onu tek tek göreceksiniz” dedi.

AKSİNE ŞEFFAFLAŞTIRACAK

Bunun örneğinin Bursa’da yapıldığını ve emsal kararını UKOME’ye getirdiğini ifade eden Gündoğdu,” Burada zabıta, emniyet, ihtisas odası birlikte ekip kurmuşlar. Bunlar haftanın belirli günleri birlikte çalışıp, trafiğin yoğunluğuna göre birlikte denetim yapıyorlar. Bunun emsal kararını UKOME’ye verdim ve uygulaması gerektiğini ifade ettim.Erdin başkanımız ‘tamam’ deyip böyle bir ekip oluşturulması konusunda talimat verdi. Burada bizim takip cihazlarının takılmasında ısrar etmemizin nedeni denetimin daha rahat olması. Burada hiçbir şekilde hiçbir kuruma zarar vermeyecek. Aksine daha şeffaflaştıracak” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA