Gözden kaçırmayın

Fabrikada feci ölümFabrikada feci ölüm

Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Erdal Zengin, Enver Bayram, Orhan Yazıcı, Beytullah Coşkun, Adem İçli ve Nihat Turan katılmadı. İlk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Osman Paşa Mahallesi 1445 Ada 13 parsel ile çevresindeki ‘Tescil Dışı Alana’ ilişkin uygulama imar planı değişikliği askı itirazı hakkındaki yazısı görüşülürken, gündem maddesi komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda oy birliği ile reddedildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2024 yılı için 490 milyon TL’lik ek bütçe yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nu tavsiye kararı doğrultusunda AK Parti ve MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İKİ GÜNDE İNCELEMEMİZİ İSTEDİNİZ

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan hakkındaki yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu okunurken, konuyla alakalı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Çolak, “Stratejik Planı incelemek için yeterli fırsatımız olmadı. 5 yılda yapmayı vadettiğiniz işleri bizden 2 günde incelememizi isteniz” dedi. Stratejik planda Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından birisi olan trafikle ilgili gerekli çalışmaların yapılmadığını kaydeden Çolak, “ Mevcut yollara alternatif yollar oluşturulmadığını, BSH kavşağında kangren haline gelen trafik yoğunluğuyla ilgili tedbirlerin yeterince alınmadığını gözlemledik. Ayrıca vaat ettiğiniz dalcık projesinin de plana konulmadığını gördük” dedi.

HERHANGİ BİR ATIFTA BULUNULMAMIŞ

5 yılın sonunda toplam 250 araçlık otoparkın Çerkezköy’e yetmeyeceğini ifade eden Çolak, “ Mevcut 80 araçlık kapalı otoparka 130 araç kapasiteli otopark ilave edilerek 5 yılın sonunda 210 araçlık kapalı otoparkın Çerkezköy’e yetmeyeceğini gördük. Çerkezköy’ün yıllık nüfus artışının ortalama 6,5-7’lerde olduğunu düşünürsek 5’inci yılın sonunda bunun 2-3 katı, belki de daha fazla kapalı ve açık otoparka ihtiyacımız olduğunu, dalcıkların, yoncaların, mevcut yollara ilave alternatif yolların ivedilikle açılması gerektiğini gördük. Çerkezköy’de ciddi trafik sorunu var. Çok ciddi bir trafik sorunu var. Vaatleriniz arasında bulunan kültür merkezi, otogar, kentpark yaya köprüsü projesi için herhangi bir atıfta bulunulmamış. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik asansör vaatleri vardı, bunlarla ilgili herhangi bir temasta bulunulmamış. Aşevi, Sosyal Yardımlaşma Merkezi Projesi’nin tamamen rafa kaldırıldığını ve Pınarça Dere Islahı Projesi ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördük. Katlı otoparklardan eser olmadığını gördük. Vaatleriniz arasında bulunan ve seçim çalışmaları esnasında projesinin bile hazır olduğunu iddia ettiğiniz Ambardere Düğün Salonu’nun ancak 3’üncü yılınızın sonunda devreye girebileceğini gördük. Bağlık Düğün Salonu, Kızılpınar Düğün Salonu belki 5’inci yılın sonunda devreye girecek. Bunların projelerinin hazırlanıp ivedilikle yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

GÜMRÜK ÜSTÜ SON 20 YILIN SORUNUDUR

Çolak’a cevap veren Akay, “ Biz de Büyükşehir Stratejik Planı takip ediyoruz. Umut ediyorum o stratejik planda bunu görme mücadelesi vereceğiz, göremezsek yaptırma mücadelesi vereceğiz. Otopark yine keza büyükşehir belediyesindedir ancak Çerkezköy Belediyesi de bu dönem içerisinde kendi sorumluluk sahalarıyla ilgili tasarruf alacaktır. Bu, stratejik plan içerisinde geçmiştir. Güveniş Caddesi’nde bulunan alanın plan düzenlemesi çalışmalarına başladık. Amfi Tiyatro’nun yıkımından sonra orada bir alan oluşturacağız. Şelale Park’ta bir mekanik düzenleme hedefi var. Çerkezköy’ün halihazır imar planı bellidir. Bu imar planında Çerkezköy’e alternatif yolların yapılma ihtiyacı bulunan alanlar da bellidir. Bunun başında gümrük üstü ve Turgut Özal Bulvarı gelmektedir. Halihazırda var olan ve bizim açmadığımız bir yol yoktur. Son 20 yılın sorunudur gümrük üstü. Onun dışında bir alternatif yol var diyorsanız onu daha net ifade etmeliydiniz. Şu anda Çerkezköy’ün en çok ihtiyacının bulunduğu alan gümrük üstüdür. Onunla ilgili de 18 düzenlemesi gerçekleşiyor. İnşallah o bittikten sonra da o yollar açılarak Hikmet Uğraş Caddesi’nin yükünü, Cengiz Topel Caddesi’nin yükünü Turgut Özal Bulvarı’na doğru aktarma mücadelesi içerisinde olmayı hedefliyoruz” dedi.

STRATEJİK PLAN OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Akay, “Pınarca deresinin ıslahı 2013 yılında yapıldı. 2016 yılından bu yana yeniden sorun haline geldi. Dere ıslahının ben de biran evvel yapılmasını istiyorum. 2014 yılında göreve geldiğimden beri Devlet Su İşleri’nin Çorlu Suyunu ıslah etmesi konusunu gündeme getirdik. Şu anda hızlı tren vesilesiyle DSİ ıslah sürecine başladı. Pınarca deresi büyükşehir tarafından ıslah edilmesinin ardından takibimiz devam edecek. Biz önümüzdeki 4.5 yılın hedefini ortaya koyduk. Küçük Sanayi Sitesi de bizim gündemimizdedir. Hedefimiz, amacımız küçük sanayi sitesinde ve apartman altlarında faaliyet gösteren 900’e yakın esnafımızla işbirliği içerisinde bunu yapmak. Belediyenin bu konu içerisinde var olma sebebi küçük sanayi sitesindeki ve apartman altlarındaki esnafımızı oraya taşımaktır” dedi. Konuşmaların ardından stratejik plan meclisten oy çokluğu ile geçti.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün uygulama imar planı muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek çalışmaların devam edilmesi yönünde oy birliği kararı alınırken, Kızılpınar-Atatürk Mahallesi uygulama imar plan değişikliği hakkındaki yazısı ve imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu hakkındaki yazıları meclisten oy çokluğu ile geçti. Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün belediyenin tüm hizmetlerinde ihale ile 24 ay süre ile iş makinası kiralama işi için ihaleye çıkılması hakkındaki talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edilirken İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kamu yatırımı kararı alınması konulu yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

HİSSE SATIŞLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Kızılpınar Mahallesi 476 ada 1 parsel konulu yazısı ve Kapaklı Karaağaç Mahallesi 622 ada 2 parsel konulu mahkeme kararı yazısı görüşüldü. İki gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde yer alan belediye hisselerinin satışı da oy birliği ile kabul edilirken, Ekim ayı Meclis toplantısının 1 Ekim Salı günü saat 15.00’te yapılacağı kaydedildi.

Haber/Şaban KARDEŞ