Gözden kaçırmayın

Fabrikada feci ölümFabrikada feci ölüm

12 – 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında,  Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, Bayanlar 63 kilogramda Tokgöz hocaların Rüzgar Beyza lakaplı sporcusu Beyzanur Pehlivan, aralarında kamu destekli büyük kulüplerin, büyükşehir destekli büyük kulüplerin de bulunduğu birçok sporcuyu geride bırakarak, tüm rakiplerini 2-0 yenerek şampiyon olmuştu. Rüzgar Beyza bu şekilde şampiyon olmasıyla, 01-06 Ekim 2024 tarihleri arasında Güney Kore’nin Chuncheon kentinde düzenlenecek olan Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’na direk katılmaya hak kazanmıştı.

MADALYA BEKLİYORUZ

Flipper Spor Kulübü Baş Antrenörü Uzm.Dr.Oğuzhan Tokgöz,” Kendisinden, Kore’de düzenlenecek dünya şampiyonasından da, madalya bekliyoruz. Bu uğurda da çalışmalarımızı, kamp merkezine gelene kadar, disiplinli ve aralıksız şekilde devam ettirdik. Kamp merkezine hazır olarak geldiğimiz için çok mutluyuz. Beyzanur’un, önümüzdeki dönemlerde de, başarılarının devam edeceğine, büyükler seviyesinde de başarılı olacağına, A Milli sporcu olacağına, hepimizin inancı sonsuzdur” dedi.

 

 

HEDEF BÜYÜK

Flipper Spor Kulübü'nün diğer antrenörleri Tuğçe Tokgöz ve Oğuz Tokgöz ise yaptığı açıklamada, “ Beyzanur, sürekli olarak milli takıma girebilme aşkıyla yanıp tutuşan bir sporcumuzdu. Beyzanur daha önce, 2021 Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmiş ve Avrupa beşincisi olmuştu. O zamandan beri, ulusal ve uluslararası çeşitli dereceler alsa da milli takım kısmet olmamıştı. Gençler kategorisindeki son senesindeki bu önemli organizasyonda, Milli Takıma girme hedefiyle çok çalıştık; birebir antrenmanlarla performansını maksimuma çıkardık ve çok yoğun çalışmalarımızın karşılığında,  Gençler Milli Takımı'na girmeyi başardı. İnşallah Kore'de de bayrağımızı dalgalandıran marşımızı söyletecek. Kendisine, milli takım kampında da, disiplinli ve sıkı bir şekilde çalışmayı bırakmaması gerektiğini ilettik.  Beyzanur'a gelene kadar, Dünya Şampiyonaları kategorisinde, Tekirdağ'a ilk ve tek madalyaları da, Flipper Spor Kulübü olarak biz kazandırdık: 2017 yılında Yıldızlar 37 kilogramda Azra Çavuş Dünya Şampiyonu,  Işıl Zafer ise Yıldızlar 47 kilogramda dünya ikincisi olmuştu. Şimdi de, Beyzanur'dan, bu seriyi sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

 

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Spora başladığı ilk günden bu yana hedefleri arasında yer alan milli sporcu olma hedefine ulaştığı için mutlu olduğunu söyleyen Beyzanur Pehlivan, “ Milli Takım kampında, Oğuzhan Tokgöz hocamın da yer almasını çok isterdim. Ama, gerek milli takım kampında, gerekse de Kore'de yapacağım maçlarda, Tokgöz hocalarımızın varlığını ve desteğini, hep ensemde hissedeceğim. Hocalarıma ve aileme, Kore'den madalya ile dönebilmek için, elimden geleni yapacağıma söz verdim. Allah, bir sakatlık, kaza bela vermez inşallah.  Amacım, Kore'den madalya ile dönerek, devamında, 2025 Büyükler Milli Takımına girebilmek. Bu uğurda, önümüzdeki dönemler, çok yoğun ve stresli geçecek. Ama, hocalarıma ve aileme verdiğim sözleri tutabilmek, ülkeme madalya getirebilmek, A Milli Takım'a girebilmek için, bu zorlukları aşmaya değer” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA