Gözden kaçırmayın

Ambardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attıAmbardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attı


Türkiye genelinde protesto edilen ve şu anda görüşmeleri devam eden sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi hakkında bir çağrı da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan geldi.
Ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı protestolar düzenleniyor. Ülke genelinde yeni kanun teklifine tepkiler sürerken AK Parti kaynaklarından sevindirici haber geldi.
Kulislerden gelen bilgilere göre, sahipsiz sokak köpeği kanun düzenlemesinden ötanazi kelimesinin çıkarıldığı açıklandı. Bunun yerine; veterinerlik hizmetleri kanunun 9. maddesi 3. fıkrasında yer alan hükümler uygulanır hükmü ekleniyor.

AKAY’IN SÖZLERİ TAKDİR TOPLADI Tüm bu gelişmelerin ışığında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sosyal medya hesaplarında paylaştığı video ise yüreklere dokundu. Hayvan sevgisi herkesçe bilinen makamında Mar isimli kedisine ayrı bir sevgi besleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın videoda kendi sesiyle paylaştığı sözler ise takdir topladı.

SEVGİYLE YAŞATACAĞIZ ‘Sevgiyle yaşatacağız’ başlığıyla paylaşılan videoda Akay şunları söyledi; “Biz Çerkezköy Belediyesi olarak son 5 yılda, 4 binden fazla sokak hayvanımızı kısırlaştırdık. 5 binden fazla sevimli dostumuza da aşılama yaptık. Bu süreçte bin 100 minik dostumuzu da sahiplendirmenin mutluluğunu yaşadık. Sokak hayvanları her gün birçok acıyla ve zorlukla mücadele ediyor. Onların en büyük korkusu açlık, susuzluk ve yalnızlık. Ne yazık ki oluşturulan son yasak taslağı ile minik dostlarımızın korkularına bir yenisi daha eklendi. Sevimli dostlarımız kendi başlarına hayatta kalmaya çalışırken onlara elimizi uzatmak bir insanlık görevlidir. Hal böyleyken sokak hayvanlarının uyutulması gibi bir durum asla kabul edilemez. Sevimli dostlarımızı uyutmak yerine onlara elimizi uzatarak birlikte daha iyi bir dünya yaratabiliriz. Gelin sokak hayvanlarının yaşamı için büyük bir tehdit oluşturan bu çağ dışı yasaya karşı çıkalım ve can dostlarımıza umut olalım.

Haber / Şaban KARDEŞ