Gözden kaçırmayın

Ambardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attıAmbardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attı


Çerkezköy Center AVM’de önceki gün meydana gelen olay, az kalsın bir insanın canına mal oluyordu.
Toplum olarak linç kültürünü zirve noktalara taşıdığımız şu günlerde, toplum olarak patlamaya ne kadar hazır olduğumuzun da göstergesi oldu.
KADIN BAĞIRMAYA BAŞLADI
İddiaya göre olay şöyle gelişti: “S.P. isimli 36 yaşındaki kadın, kızı N.B.K. (18) ile Çerkezköy Center AVM’nin yürüyen merdivenlerinde bulunduğu esnada yabancı uyruklu bir şahsın kendi videolarını çektiğini iddia ederek bağırmaya başladı.
VATANDAŞLAR DARP ETMEYE BAŞLADI
Yine kadının iddiasına göre V.K.A. (34) isimli Hindistan uyruklu şahsın kızının videosunu çektiğini ve şahsın telefonunu elinden aldıktan sonra kızının videolarının telefonunda olduğunu iddia etti.
Kadının feryadıyla birlikte çevredeki vatandaşlar devreye girdi ve yabancı uyruklu şahsı darp etmeye başladı.
OLAY AYDINLATILDI
Olay bir anda alevlenip AVM’de sesler yükselince vatandaşın ihbarıyla olay yerine kısa sürede Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi.
Polisin olay yerine gelmesiyle olayın iç yüzü ortaya çıktı.
VİDEOYA RASTLANMADI
Polisin olay yerinde yaptığı ilk incelemede bir kozmetik firmasında elektrik, elektronik mühendisi olarak çalışan V.K.A. isimli şahsın telefonunda, kadının bahsettiği gibi görüntülere rastlanmadı.
Polisin daha sonra AVM güvenlik kameralarında yaptığı incelemede de V.K.A. ve yanındaki yabancı uyruklu şahısların kadının bahsettiği istikametin aksi yönde hareket ettiklerini belirledi.
Güvenlik kameralarında darp edilen şahıslarla, kadının yürüyen merdivenlerde karşılaştıkları ve yabancı şahsın o anda eşiyle canlı yayın yaptığı, telefonunun kamerasının da kadınlara dönük olmadığını tespit etti.
TOPLUM OLARAK LİNCE HAZIRIZ
Olayın içyüzü böylelikle aydınlanırken, linç kültürünün ne kadar arttığı suçluyu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmenin ne kadar hassa olduğu da bir kez daha akıllara kazınmış oldu.
Polisin olayla ilgili başlattığı tahkikatın ise devam ettiği belirtildi.
Haber / Şaban KARDEŞ