Gözden kaçırmayın

Ambardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attıAmbardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attı


Çerkezköy ile ilgili birçok sorunu canlı yayınlarla gündeme getiren Gazeteci Şaban Kardeş, yine önemli ama 50 yıl boyunca herkesin dikkatinden kaçan bir konuyu Çerkezköy Haber Canlı yayınında gündeme taşıdı.
HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNMEDİ 50 yıldır İstasyon Mahallesi’ndeki Hikmet Uğraş Caddesine, hiçbir belediye başkanı döneminde trafik ışıklarının konmadığına dikkat çekilen canlı yayında Gazeteci Şaban Kardeş şunları söyledi; “Çerkezköy'ün ilk yerleşim yeri olan İstasyon Mahallesinde Hikmet Uğraş Caddesindeyiz. Günün her saatinde burada yoğun trafik var. Fakat bu yoğun trafiğe son 50 yıldır kimse el atmamış. Bunda hepimiz sorumluyuz. Ağır tonajlı araçlar, kamyonlar, servis araçları, özel araçlar yüzlercesi buradan şehre giriyor veya çıkıyor. Altmışlı, yetmişli yıllarda dönemin Belediye Başkanı Hikmet Uğraş ile başlayan sanayileşme ardından hızla devam etti. Hikmet Uğraş’tan sonra Kadir Karan, ardından tekrar Hikmet Uğraş belediye başkanlığı yaptı. Sonra Remzi Garip, Mehmet Uz, Ali Ertem ve en son Vahap Akay. Tüm bu Belediye Başkanları döneminde buraya kimde trafik lambası koymayı, kavşak yapmayı maalesef akıl edemedi. Bu caddenin girişinde de sonunda da vatandaş sürekli şikayetçi.”
CADDENİN KADERİ DEĞİŞMEDİ Çok sayıda Belediye Başkanının değişmesine rağmen, caddenin kaderinin değişmediğine değinilen yayında Gazeteci Şaban Kardeş ayrıca şunları dile getirdi; “Yüksek tonajlı araçlar hızla geçiyor çünkü hız kesici hiçbir altyapı yok. Ağır tonajlı araçların umurunda değil. Çerkezköy’de birçok şey değişti fakat bu caddeyle ilgili hiçbir şey değişmedi. Buraya bir kasis veya trafik lambası koymak kimsenin aklına gelmedi. Buralarda sabah yürümek gerçekten çok zor. Biz burada 3 yıl önce yine benzer bir canlı yayın yaptık. Dile getirdik. Biz yayın yapıyoruz ama iş yapması gerekenler işini yapmıyor. Biz Ancak bu kadarını yapabiliyoruz. Sizden gelen istek, dilek, şikayet ve temennileri yetkililerine, muhataplarına anlatmaya çalışıyoruz. Buraya bir el atın. Basın olarak da bu konuda bizim de sorumluluğumuz var onun gereği bu canlı yayını yapıyoruz. Önce iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım. Biz kendi adımıza bunu yapıyoruz.”
Haber / Faik Onur KAYA