Gözden kaçırmayın

Ambardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attıAmbardere’de öğrencilerin ulaşım sorununa Büyükşehir el attı


Çerkezköy başta olmak üzere bölgenin tüm sorunlarını dile getirmeye çalışan, canlı yayınlarla vatandaşın sesi olan Gazeteci Şaban Kardeş yine yıllardır kimsenin görmediği veya görmek istemediği bir konuyu canlı yayında dile getirdi, vatandaşın sesi oldu.

GAZETECİ BASIN BAYRAMINDA DA ÇALIŞIR “Gazeteciler Basın Bayramı’nda da yanlışları görüp yanlışları söyler” başlığıyla yapılan canlı yayında Gazeteci Şaban Kardeş, Tepe Emlak Konutlarından, Kuşbahçe yönünde gitmek isteyen vatandaşların viyadüğün üzerindeki kaldırımda yaşadığı zorlukları anlattı.

‘GELECEK DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILDI’ “24 Temmuz Basın Bayramını kutluyoruz. Tıpkı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde çalıştığımız gibi. Bugün de Basın Bayramında çalışıyoruz. Burada size devletin yaptığı işlerdeki aksaklıkları, işlerin tam olarak bitirilmeden sadece mış gibi yapmak için yapıldığını anlatmak için buradayım” diyen Gazeteci Şaban Kardeş Çerkezköy Haber Canlı yayınında şunları söyledi; “Çerkezköy ve İstanbul otoban bağlantı yolunun Tepe Emlak Konutları girişindeki viyadük veya üst geçit yapılırken burada mühendisler, mimarlar projeyi çizdi ve yaptı. Kontroller yapıldı, hakkedişleri bitirildi, paraları ödendi ve yıllardır bu üst geçit kullanılıyor. Viyadük kaldırımı diye de tabir edilen kaldırılım ise gelecek düşünülmeden yapıldı.”

‘ÇERKEZKÖY BU GÖRÜNTÜLERE ALIŞIK’ Daha önceden Atatürk Viyadüğünde de aynı sorunun yaşandığını anımsatan Gazeteci Şaban Kardeş canlı yayında şu sözlerle konuyu gündeme taşıdı; “Çerkezköy bu yaya kaldırımlarının eksikliğine eskiden beri alışık durumda. Çünkü Atatürk Viyadüğündeki kaldırımlar da yayalar düşünülmeden yapılmıştı. Dar olan kaldırımlarda yürümek ise neredeyse imkansızdı. Atatürk Viyadüğündeki kaldırım da yıllar sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletildi ve kaldırım kullanılabilir hale getirildi. Şimdi aynı durum Tepe Emlak konutlarından Çerkezköy’e girişteki üst geçitte yaşanıyor. Üst geçitte yer alan kaldırım, üst geçit bitince o da bitiyor. Tepe Emlak’tan, Kuşbahçe mevkiine gitmek isteyenler bu kaldırımı kullanamıyor, çünkü kaldırım bitiyor. Vatandaşlar canlarını tehlikeye atarak yoldan yürüyor. Yaklaşık bir metre genişliğindeki kaldırım bir anda yirmi santimetreye düşüyor, ardından tamamen bitiyor. Vatandaşlar adeta engelli parkurunda atlar gibi karşıdan karşıya geçiyor.

Ayrıca açıkta bulunan fiber internet kabloları var. Su boruları var. Bunlar da buradan zarar görüyor. Milli servet eriyor. Bugüne kadar bu eksiklik ve yanlış kimse tarafından görülmedi. Kimse bugüne kadar kontrol etmedi. Vatandaşların kaldırım olarak nereyi kullanacağı kimsenin aklına gelmedi.”

‘BUNU BİR İHBAR OLARAK KABUL EDİN’ “Burayı hangi mühendis teslim aldı, alırken hiç mi vatandaşların yürüyeceği düşünülmedi” sözleriyle vatandaşın sesi olan Gazeteci Şaban Kardeş canlı yayını şu sözlerle tamamladı; “Bazı vatandaşlar tasarruf tedbirlerinden dolayı kaldırım böyle bırakıldı diyebilir. Fakat tasarruf tedbirleri yeni alındı. Buralar yapılırken tasarruf tedbirleri diye bir gündemimiz yoktu. Burada insan sağlığı, insanın can güvenliği söz konusu. Burası şehrin en önemli girişinin yer aldığı konum. Yolun her iki tarafındaki kaldırımda da durum böyle. Buraya bugüne kadar kimsenin baktığı yok. Vatandaşlar yolda yürümek zorunda kalıyor. Çocuklu bir ailesinin bebek ve çocuk arabasıyla geçmesi ise neredeyse imkansız. Maalesef Tekirdağ Büyükşehir olduğundan bugüne Çerkezköy kaderine terkedilmiş durumda. Yatırım yapılmıyor, yapılan yatırımların da bakımı yapılmıyor. Bu kaldırım bu şehre ve insanlara yakışmıyor. Buranın hesabını kim soracak? Kim verecek bilmiyorum ama gerçekten bu sorumsuzluğun sahibi kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli savcılarına sesleniyorum. Ya bunu bir ihbar kabul edin. Bu yolu kim ihale etmiş? Devletin hangi kurumu? Kim nasıl yapmış? Kim ne kadar çalmış, çırpmış? Peki burada bir can kaybı olursa ne olacak? O çocuğa, o hanımefendiye, o gence bir araç çarparsa bunun hesabını kim görecek? Çerkezköy'de, Tekirdağ'da, Türkiye'de, ülkemizde yanlış olan ne varsa onu tüm çıplaklığıyla göstermeye, anlatmaya, dile getirmeye devam edeceğiz. Doğru olan, güzel olan ne varsa onu alkışlamaya, onu takdir etmeye, onu yüceltmeye devam edeceğiz.”

Haber / Faik Onur KAYA