Gözden kaçırmayın

Mahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruzMahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruz

Gaziosmanpaşa Mahallesi Efendioğlu Sokak üzerindeki 6 katlı apartmanda yaşananlar korku dolu anlara sebep oldu. Bina yapılırken müteahhit tarafından dekoratif amaçlı binanın dış cephesine döşenen taşlar, yerinden sökülerek düştü. Olay anında binanın önünde kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi.


İKİ AY ÖNCE DE AYNI DURUM YAŞANDI
Normal zamanlarda çok sayıda çocuğun olduğu, şehrin merkezindeki sokakta kimsenin yaralanmaması ise mucize olarak adlandırıldı. Bundan yaklaşık iki ay önce de aynı durumun yaşandığını ve müteahhide söylemelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını iddia eden vatandaşlar olaya tepki gösterdi.


ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ
Adeta kaya parçasını andıran çok sayıda dekoratif taşın üzerine düştüğü binanın önündeki araçlar ise büyük hasar gördü. Hüseyin Asilkan’a ait 59 AJS 11 plakalı aracın ön camında ve ön kaputunda büyük hasar oluştu.


‘YA ÇOCUKLARIN BAŞINA DÜŞSEYDİ’
Konuya tepki gösteren bina sakinleri ise yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: “Bu taşlar ya bir insanın başına düşseydi ya da bir çocuğun başına gelseydi hesabını kim verecekti? Binamızda 15 daire var ve 5 yıllık bir bina. Bina yeni olmasına rağmen müteahhidin işini sağlam yapmamasının faturasını biz ödüyoruz. Yaklaşık iki ay önce de aynı durum yaşandı ve şans eseri kimse yaralanmadı. Aynı olayı tekrar yaşadık. Çok şükür herhangi bir insana zarar gelmedi. Fakat bina önündeki araçlar zarar gördü. Binanın dış cephesindeki kalan diğer taşların da düşeceğinden endişe ediyoruz. Bu sorunun, sorumlular tarafından bir an önce düzeltilmesini istiyoruz”


Haber / Şaban KARDEŞ